Aktive Lokalsamfunn

torsdag 15. oktober 2015

Øktplan uke 42, økt nr. 23 kommentarer:

 1. Denne økta var den første jeg skulle ha ansvaret for. Jeg stilte forsåvidt godt forberedt, men fikk virkelig prøvd teori i praksis. Når jeg kom på trening så var ikke banen ledig før nesten tre kvarter ut i treningstiden våres. Dermed måtte jeg legge om litt, med tanke på at jeg hadde litt mindre plass. Jeg kjørte g-delen som planlagt, hvor vi løp på ei linje og gjorde litt forskjellige øvelser som høye kneløft osv. Selv om vi hadde litt mindre området, så gikk det greit. Litt vanskelig med plassering så de alle skulle se meg. Så hadde vi en liten uttøyning, som gikk greit. Mens jentene drakk litt vann, satte jeg ut en firkant. De hentet hver sin ball og jobbet i firkantet. Jeg varierte etterhvert med mange kjegler rundt omkring og ulike oppgaver. Firkanten kunne nok vært litt større så det hadde blitt enda mer aktivitet, men noe av øvelsen handler om å være sjef over egen ball og kunne ha et overblikk. Øvelse nr. 2 var den vanlige firkanten. Det fungerte forsåvidt greit, men jeg utvidet firkantene litt etterhvert. Etter denne hadde jeg litt tid til overs fordi de ble litt lei tilslutt, men banen var ikke ledig helt enda. Så det ble litt improvisering med enda litt mer uttøyning og stiv heks. Når de lekte så satte jeg opp noen små baner. På denne øvelsen burde jeg vært enda mer forberedt. Når jentene satte igang var ikke reglene helt klare, så jeg måtte stoppe spille og sette noen regler som jentene kunne følge. Jeg lage baner på langsidene, men jeg kunne brukt midtstrekene så de de hadde fått enda mer bredde og måtte vende om spillet. Etter at reglene var mer tydelige så fungerte spillet greit. Deretter avsluttet jeg med spill på hel bane. Dette gikk greit. Tilslutt hadde vi en uttøyning og oppsummering. Jentene virka fornøyde og jeg har lærte utrolig mye. Gikk forsåvidt greit, men har mye å gå på. Ble en brå forandring å ha klassekameratene min som elever til plutselig å få 14 energirike jenter. Viktig med regler. Så jeg har helt klart et spennende prosjekt foran meg.

  SvarSlett
 2. Meget god plan, men du fikk litt utfordring da banen ikke var klar. Det løste du bra. Du peker på elementer som kommer med erfaring. Spesielt størrelse ved ulike spillvarianter.
  Du har gode signaler ved stopp og beskjeder, men kan nok være litt tydeligere for jentene..

  Til neste gang ønsker jeg at plukker 2-3 elementer som du vil jobbe ekstra med når det gjelder selve gjennomføringen av økta. I tillegg blir det litt fotballfaglig - det å gi tilbakemelding på akkurat de 1-2-3 punktene vil få frem i øvelsen.

  Veldig god start. Jentene jeg snakket med var veldig fornøyd med økta..

  SvarSlett
 3. Kan også legge inn økta under hverandre. Ta utklipp for hver del og legg inn les mer skift etter heading på økt(m målsetning etc).

  SvarSlett