Aktive Lokalsamfunn

onsdag 21. oktober 2015

Øktplan uke 43

Navn: Thea Anderson
Dato: 22.10.2015
Sted: Skrimhallen
Time: 16.30-17.30
Målgruppe: 10-11 år (J04)
Klasse: 3IDA
Utstyr: Baller, kjegler og vester
Antall: Opptil 27 personer
Mål: Forbedre utøvernes ballkontroll, med fokus på kast og mottak.

Ferdighetsmål: Forbedre utøvernes grunnleggende ferdigheter. Riktig fot foran, tilløp og pasning. Tomlene bak og sammen når de fanger ballen, og høy kast arm.

Kunnskapsmål: Utøverne skal selv se viktigheten av å ha god kontroll med ball.

Holdningsmål: Utøverne skal lære seg å høre etter når jeg snakker, og følge med på de tegnene jeg gir. Da skal de ballen være i ro, og de skal være stille når en beskjed blir gitt.Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
Oppvarming
Totaltid: 22 min 

 • Generell del

 • Lett del


 • Spesiell del
Diagonaler med musikk.
Løpe på to rekker, og jeg går først og viser øvelsene. Gjør øvelsene den ene veien og jogger tilbake til startposisjonen.
 • Armer opp
 • Armer ut
 • Sidelengs, høyre
 • Sidelengs, venstre
 • Sidelengs, høyre og venstre
 • Hoppe
 • Baklengs
 • Salsa
 • Dans
 • Spurt x2 (3)

Drikkepause

Tøye lett:
 • Sete
Maskingenerert alternativ tekst:

 • Hoftestrekker
Maskingenerert alternativ tekst:

 • Bryst
Maskingenerert alternativ tekst:

10x10x10x10
Alle skal stå i en ring, med god plass rundt seg. Deretter skal alle hoppe sidelengs 10 ganger til høyre, 10 ganger til venstre, 10 ganger inn mot midten og 10 ganger ut fra midten (til startposisjonen). Når dette er gjort skal det samme gjøres til 1. Altså 9,8,7,6…2,1.


Pasninger 2 og 2.
Vanlig kast arm
Stuss

6 min

1 min

3 min

5 min


7 min
ApemetodenApemetoden

Vise og forklare

Vise og forklare
Dette er for å øke motivasjonen og lysten til å trene hos utøverne.Forebygge skader.Øke den fysiske og psykiske prestasjonsevnen.Forberede kroppen på hva som kommer i hoveddelen.

Hoveddel
Totaltid: 26 min 
Kastekonkurranse. De går sammen to og to. Den ene skal stå bak en bestemt strek, og den andre skal stå omtrent 4 meter unna. Når jeg blåser i fløyta skal de så kaste ballen en gang frem og en gang tilbake, uten at ballen skal være i bakken. Siden dette er en konkurranse, er det om å gjøre å kaste lengst. Så her gjelder det å ha riktig teknikk og krafttilpasning. Her må både pasning og mottak være bra.

Drikkepause

Kast og mottak i fart.
Tre og tre går sammen, de skal ha 1 ball pr gruppe. Spillerne skal stå på beck-posisjonene. Deretter skal de kaste pasninger til hverandre og samtidig være i fart fremover. Når de så har kommet over til 9 meter, skal det deretter komme et skudd på mål.

Påtrekk og viderespill. Spille på et mål, med fokus på kast og mottak.
5 min1 min

10 min 
10 min
(5 min pr lag)
Forklare

Forklare
Forklare
Forbedre utøvernes ballkontroll, med fokus på kast og mottak.
Avslutning:
Totaltid:
5 min
Tøye ut:
 • Hoftestrekker
Maskingenerert alternativ tekst:

 • Sete
Maskingenerert alternativ tekst:

 • Legg
Maskingenerert alternativ tekst:
 • Bakside skulder
Maskingenerert alternativ tekst:
 • Bryst
Maskingenerert alternativ tekst:

Holde hver øvelse i 20 sekunder. Samtidig skal vi snakke om åssen økten har godt, og om de har hatt det gøy.


(De siste 7 minuttene går til oppstart og evt flere drikkepauser)
5 min
Apemetoden
Det minsker sjansen for skader, men også fordi det øker/vedlikeholder bevegeligheten i ledd. 

2 kommentarer:

 1. Thea, du var flink til å organisere og gjennomføre timen.Veldig bra kjemi mellom deg og spillerne dine.Sendt vurderinga skjema til deg.

  SvarSlett
 2. Takk for det Asaf. Økta gikk veldig bra. Spillerne hadde det gøy, samtidig som de lærte noe. De hadde mye fokus og jeg så stor forbedring i løpet av økta. Når jeg ga beskjeder, hørte de på hva jeg sa, og var raske å komme seg på plass til nye øvelser. Som instruktør, var denne økta veldig bra, og vi hadde det morsomt på treninga. Målet ble gjennomført :)

  SvarSlett