Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 13. oktober 2015

Øktplan uke 42

Navn: Eirik Buen Fransen
Dato: 13.10.15

Tid:
18:00
Målgruppe: Barn mellom 6-8 år, usikker på antallet enda (ny gruppe som blir dannet)
Ant rundt: 10+
Alder: 6-8 år
Barn mellom 6-8 år er veldige fulle av energi, men det er ulikt hvor mye lystbetont aktivitet er for de og ikke minst hvor sjenerte de er. Barn i denne alderen reagerer også ulikt på respons som kritikk, ros osv. (spesielt mellom hverandre, tar ting fort som mobbing). 5-8 åringene har heller ikke blitt nok utvikla til å forstå ironi, så det er viktig å huske på det. De er også forskjellig når det kommer til hvor fort de lærer ting og konsentrasjonsevne. Det er derfor viktig å tilrettelegge aktiviteten slik, at elevene opplever mestring og på denne måten har det gøy og får aktivitetsglede.

Mål: Sosiale leker som gjør barna kjent med hverandre og med meg som trener. Det er også viktig for meg at barna har det gøy og får aktivitetsglede samtidig som de blir kjent med hverandre og opplever å føle seg trygge på hverandre og på oss trenere.

Ferdighetsmål: Barna skal lære seg hvordan ulike leker fungerer og gjennomføres. Også hvilke regler som er i de ulike lekene. Lekene kommer under i selve øktplanen.

Kunnskapsmål: Barna blir utfordret på å lære seg nye navn og bli kjent. Det kan være vanskelig hvis det er mange, men målet er å lære noen i løpet av dagens økt.

Holdningsmål: Barna skal trene på å bli kjent med hverandre og føle seg trygge på oss trenere og hverandre uansett hvordan de ser ut og hvor gode de er i den aktiviteten. Det er så vidt start fasen på det å kunne respektere andre og akseptere at man er forskjellige.

Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
    OPPVARMING
    • Generell del
Gå/løpe rolig fra Beverlokalet til stadion via en liten runde i lysløypa.
10 minutter
Følg meg (apemetoden)
Lære seg øvelser og rutiner for å
unngå skader.

Øke fysisk og psykisk prestasjonsevne

Øke motivasjon


    OPPVARMING
    • Spesiell del
Stivheks.
Ser an hvor mange barn det er på treninga, men 1-4 barn har den mens de prøver å ta resten av barna på et avgrenset område. Når man blir tatt må man stå med beina fra hverandre til en annen kommer å frigjør dem ved å krabbe under beina til hverandre. Viktig å rullere på de som har den så det ikke blir kjedelig for de som har den og at de ikke blir for slitne. 
10 minutter
Vise-Forklare-metoden
Denne leken er for de fleste lystbetont og er en fin form for at kroppen til barna skal bli god og varm. De bruker store deler av kroppen ved å løpe og krappe for å ta hverandre.
UTTØYNING
Se under på uttøyning/avslutningsdelen for å se hvilke uttøyningsøvelser jeg skal vise og lære dem. Samtidig som jeg hører om de har hatt det gøy og er klar for mer leker.
5 minutter
Følg meg (Apemetoden)
Uttøyning etter oppvarmingen forhindrer skader og holder bevegeligheten oppe.
HOVEDDEL
Lære seg navn lek:
Stå i en ring avhengig av hvor mange barn det er. Ha en ball, en stor ball i og med at barn ikke har utviklet finmotorikk. Leken går utpå å lære seg navn. Man kaster ballen til hverandre og mens man kaster ballen til hverandre sier man navnet til den man kaster til.


Doktorsisten med en navn vri:
En eller flere har den og skal ta de andre. Ser an hvor mange som dukker opp på treninga.
Leken går utpå å ta en av de andre, og den som blir tatt må holde der den ble tatt mens han løper rundt og prøver å ta noen av de andre.
Den som har den og tar en annen person må si navnet til den som blir tatt.

Alle mine duer:
En eller to barn har den (spør hvem som vil ha den, hvis ingen vil tar jeg å har den/damien). Når jeg/damien roper regla svarer de og til slutt løper de og prøver å komme over uten å bli tatt av "reven". Dette kjører vi flere runder og bytter på hvem som har den.

10 minutter
10 minutter


20 minutter
Vise-forklare metoden
Dette er en lek hvor de lærer seg navna til hverandre samtidig som jeg gjør det. Dette er en forøvelse til neste lek, samtidig som det er litt øye-hånd koordinasjon selv om det ikke er noe mål i dag.


Dette er en annen vri for at barna skal bli bedre kjent gjennom en lek som oppfattes som morsom.


Her får barna en morsom avslutning hvor de ikke tenker på så mye navn, forhåpentligvis kommer det noen navn automatisk (og jeg bør huske noen). Dette er bra for motivasjonen deres fordi de fleste synes denne leken er morsom.
AVSLUTNING
Uttøyning
Forside lår (knestrekkeren)

Bakside lår (knebøyeren)

Innoverførende:


5 minutter
Følg meg (Apemetoden)
Tøye på musklene som var sentrale i hoveddelen.
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader og holde bevegeligheten i leddene oppe.

Oppsummering
Fortelle om dagens trening og si når neste er osv. Høre om de har hatt det gøy.
5 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar