Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 27. oktober 2015

Øktplan G2004

Navn: Jon Anders Fiskum
Dato: 22.10.2015
Sted: Strandajordet kunstgress
Time: 17.30-19.00
Målgruppe: G11 2004 årgang
Klasse: 3IDA
Utstyr: Baller, kjegler og vester
Antall: Opptil 15 stk

Mål: bli kjent med gruppen, lære navn.

Ferdighetsmål: Forbedre utøvernes grunnleggende ferdigheter: posisjonering i kampsammenheng, og pasningsvalg/driblevalg på små flater.

Kunnskapsmål: Utøverne skal selv se viktigheten av å ha god kontroll med ball, og hvorfor viktigheten er med å bruke hele banen eller et avgrenset område i spillsammenheng.

Holdningsmål: elevene mine skal lære seg å høre nøye etter når jeg gir beskjed om en ting.

Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
Oppvarming
Totaltid: 25min

·       Generell del

·       Lett del
·       Spesiell del
Setter opp kjegle-linje hvor elevene løper halvparten på hver side med ulike øvelser som:
·       Rolig jogg i 3-4 runder
·       Høye kneløft
·       Sparke bak
·       Sidelengs, høyre
·       Sidelengs, venstre
·       Kryssløp
·       Stigningsløp x4

Drikkepause  i 1min

Tøye lett:
·       Setemuskulatur

·       Hoftestrekker

·       Hamstring

·       leggmuskulatur


Firkant med 2 som jager

Øvelsen går ut på at jeg setter ut to halvstore firkanter hvor jeg deler gruppa i 2, halvparten i hver firkant, 2 tar på seg vest og er de som starter å jage, resten stiller seg rundt i firkanten og skal spille ballen seg imellom helt til det blir brudd. Bytter de i midten eter 2 min
7min

3min


15 minApemetoden

Apemetoden


Vise og forklare

Dette er for å øke motivasjonen.

Forebygge skader.

Øke den fysiske og psykiske prestasjonsevnen.

Forberede kroppen på hva som kommer i hoveddelen.

Øvelsen er en forlengelse av oppvarming og er ment som en videre overgang til øvelsen som kommer i hoveddelen for at prinsippet med å vinne igjen ballen og kjappe pasningsvalg skal sitte allerede i oppvarmingen før vi går over til hoveddelen.


Hoveddel
Totaltid: 60
Posession på småbane:
Jeg deler inn i 3 lag hvor 2 av dem spiller inni banen jeg har avgrenset, og det siste laget spres seg rundt. De som spiller inni skal prøve å få 10 pasninger innad i laget uten at det andre laget bryter, det samme gjelder motsatt. I tillegg kan også da laget  som står rundt også bli brukt som pasningsmakkere på begge lag. De sender pasningen tilbake til laget de fikk ballen fra.
1v1 på keeper:
øvelsen går slik at jeg sentrer ballen til førstemann i rekka, han tar med seg ballen på førstetouch og velger enten å utfordre keeper med å drible seg forbi, eller gå for skudd etter medtak. 
30 min
5min til forklaring og vise øvelsene25 min Vise og forklare.


Forklare og viseØvelsen er veldig passende til å måtte posisjonere seg riktig slik at laget får flere pasningsmuligheter og enklere å finne løsninger. Øvelsen er veldig avgrenset i  meter, for at pasningsvalgene skal gå mye fortere og at elevene skal tvinges til å spille ballen kjappere og tenke fortere som også er målet for økta.

Øvelsen passer veldig fint til å velge riktig driblevalg under press. Med 1v1 mot keeper blir valgene veldig restriktivt som gjør at øvelse gir bedre kompetanse innenfor dribleegenskaper så likt som mulig innenfor kampliknende situasjoner.
Avslutning:
Totaltid:
5 min
Tøye ut:
·       Hoftestrekker

·       Sete

·       Legg

·       Bakside skulder
·       Bryst


Holde hver øvelse i 15-20 sekunder.


Snakke om hvordan første økta har vært, hva lærte vi i dag, og hva vil elevene jobbe med til neste trening, gjennomgang av navn.5 min
Apemetoden
minsker sjansen for skader og muskelslitasjer, men vil også øke/vedlikeholde
bevegeligheten i leddutslaget, som vil bety mer elastisk muskulatur og bedre smidighet.


2 kommentarer:

  1. Føler at første økta gikk greit i forhold til forventningene. det er noe helt annet å ha elever som er i en alder hvor ikke bare fotball er fokus på treninger og konsentrasjonen ikke alltid er helt til stede. vi fortsetter å jobbe med å finne enkle regler og holdepunkter som vil gjøre at elevene blir enklere å instruere gjennom hele økta, så blir det lettere for oss som trenere også.

    SvarSlett