Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 9. mars 2021

Øktplan uke 10, onsdag 10.03.21, Skrim håndball, jenter 14 år, Ida Helleberg

 

Øktplan uke 10 – finter og taklinger

Navn: Ida Helleberg

Klasse: 3IDA

Økt for: jenter 14 år

Tid: Onsdag 10.03.21

Sted: Vestsida idrettshall

Utstyr: baller, vester, mål

Mål for økta:

Ferdighetsmål: påvirke jentenes tekniske ferdigheter innen finter og taklinger.

Kunnskapsmål: forstå hvordan korrekt utføre en finte/ takling, og hvordan dette brukes i kampsituasjoner.

Holdningsmål: håper jentene har det gøy samtidig som jeg forventer høy konsentrasjon og at de er villige til å ville lære.


Tid

Hva

Hvordan

Hvorfor

Kommentar/metode

Oppvarming

20 min

Generell-del

-        1,2,3,4- leken

-        Rydde i hagen

-        Basket på plater

-        Stein – saks- papir lek

-        Stjele kjegler

Jentene kan selv velge hva de vil varme opp med.

For å bli varm i de største muskelgruppene i kroppen. Vi skal forberede kroppen på belastningen som kommer i hoveddelen.

Vise og forklare

15 min

Spesiell- del

Kast

+ konkurranse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppvarming av målvakter

Kaster to og to sammen:

Øker avstanden etter hvert.

Kaster fra bestemt avstand med beina parallelle for å tvinge dem til å bruke hele kroppen.

Konkurranse:

Kaste ballen til partner fra bestemte lengder uten å miste den i bakk. Enten x antall pasninger gi seier, eller pasninger når jeg gir beskjed der vi øker avstanden etter hvert.

 

En rekke mot mål skyter der målvakter ønsker

(rett på, halvt/helt oppe/nede.)

Målvakts oppgave å styre dette selv, jeg hjelper til/stepper inn om nødvendig (ved dårlig skyting eller lav konsentrasjon).

 

For å varme opp kastarmen som skal brukes mye til pasninger og skudd i hoveddelen.

Varmer opp målvaktene så de er klare for større leddutslag under skudd i hoveddelen.

Oppgavestyrt

+ eventuell fysisk berøring ved tilbakemelding.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoveddel

45 min

 Repetisjon av finter og taklinger.

 

 

 

 

 

 

Finter på kjegler, etterfulgt av skudd på mål.

 

 

 

 

 

 

Finte mot forsvar (fokus på finter og taklinger)

 

 

 

 

Om vi har tid igjen:

Spill tre mot tre

To og to sammen:

Repeterer finter felles før de gjennomgår og terper litt i par, jeg går rundt og veileder. Gjør det samme med taklinger. (Gjennomføres før vi varmer opp målvaktene).

 

Deler på to sider om de er mange.

 

 

En i forsvar, resten står på en rekke som midtback. En etter en skal de finte på forsvarsspilleren som har som mål å stoppe de. Når alle har fintet på samme forsvarsspiller rullerer vi. Alle skal i forsvar og alle skal få finta.

Deler på to sider om de er mange.

 

Tre i forsvar, tre i angrep. Fritt spill, men fokuset ligger på gjennombrudd for angrepet og taklinger i forsvar.

Påvirke jentenes tekniske ferdigheter innen finter og taklinger. Terper på dette for at jentene kan sette ett mer solid forsvar der de fysisk stopper motspillere. En god finter gjør jentene gjennombruddsterke noe som er kjekt fra alle posisjoner.

Vise og forklare.

+ eventuell fysisk berøring ved nærmere tilbakemeldinger. Veiledning underveis.

Avslutning

5 min

Tøying og oppsummering

Øvelser på:

-        Triceps

-        Lår

-        Legger

-        Skuldre og bryst bakover

 

Holdetid: ca 20 sek

Fellestøying og oppsummering av økta

Under trening blir muskulaturen kortere og strammere, og når du tøyer ut strekes den ut og «rives» i fra hverandre så du unngår at muskelen blir kort og stram/hard.

 

Apemetode/ følg meg. Oppdagende læring.

 

Eventuelt ber jeg jentene finne øvelser for muskler de selv føler at de trenger å tøye. Bytter på å velge øvelse.

2 kommentarer:

  1. Jentene varmet opp på egen hånd slik de pleier før vi gikk over på kast. Her kjørte jeg noen konkurranser og er obs på å sette jentene som er ferdige i aktivitet gjennom enten planke, push ups eller situps osv. Under repetisjonen av fintedelen deler jeg de inn etter hvem som føler de mestrer teknikken sammen med en som føler seg mer lost. Denne øvelsen brukte jeg nok litt lang tid på da jeg sa at de som mestrer det greit begynte å bli ferdige, jeg blåste av og gikk videre med en gang jeg merket dette. Under målvaktsoppvarmingen følte jeg at jeg virkelig fikk gitt noen tips til ene målvakta. Hun har tidligere stått i mål, men når hun kom hit ønsket hun ikke dette lengre fordi hun mener selv at hun ikke er god nok, dette er en tanke vi ønsker å snu og prøver derfor å veilede henne litt ekstra når hun først står i mål. Under hoveddelen gikk alle øvelsene som planlagt, som jeg hadde tenkt rakk vi ikke gjennomføre spill tre mot tre. Jeg følte jentene tok til seg mine tilbakemeldinger og jeg så forbedring hos flere. Etter økta var det flere av jentene som kom for å spørre om jeg nå var ferdig som deres trener, og sa de ønsket at jeg skulle bli da de liker øktene og syns jeg er flink. Dette tar jeg som et stor kompliment, og det gir meg en følelse av at jeg har gjort en god jobb og satt inntrykk på dem.

    SvarSlett
  2. God øktplan og god refleksjon! Godt å høre at du fikk gitt gode tips til målvakta.

    SvarSlett