Aktive Lokalsamfunn

søndag 20. oktober 2013

Plan for økt uke 42

Denne økta gjennomførte jeg for min gruppe i uke 42

Øktplan uke 42
Navn: Katrine Haugen
Dato: 17. Oktober


Utstyr:
Mål: Øke ferdighetene innenfor pasninger ved hjelp av utfordrende og mindre utfordrende  pasningsøvelser.
Mål
Innhold
Tid
Metode
Vurdering
OPPVARMING
-          Generell del
Løpe rundt i ring, hermegåsa.
Be elevene stille seg på rekke, Jeg starter foran og utfører en øvelse som alle bak meg skal ape etter. Når jeg blåser i fløyta skal nr. 1 på rekka løpe bakerst, og den som da er nr. 1 skal utføre en ny øvelse.

5 min
Apemetoden/forklare-metoden
For å få i gang blodsirkulasjonen i hele kroppen. Det er for å varme opp de store muskelgruppene, øke motivasjonen og prestasjonsevnen og forebygge skader.


Uttøyning
 Se beskrivelser på uttøyningsøvelsene under siste uttøyning
3 min

Apemetoden
Uttøyning etter oppvarmingen forhindrer skader og holder bevegeligheten oppe før lekene som består av mange bråe bevegelser.

OPPVARMING
Spesiell del
Haien kommer med ball.
Haien står i midten. Resten fordeler seg ut i fire hjørner. Sender ut en og en gruppe til å løpe rundt haien. Når jeg roper «haien kommer» må fiskene komme seg tilbake til området sitt, mens haien skal prøve å ta de.
7 min
Vise- og forklaremetoden

HOVEDDEL
2 og 2 sammen
Sende pasninger til hverandre. Først vanlige pasninger langs bakken, så på volley med innsiden.
3 og 3 sammen
setter kjegler i en trekant. 2 står på hver sin kjegle, mens nr. 3 skal løpe fram og tilbake på linje med sin kjegle og motta og sende pasning til nr. 1 og 2. Gjøre det samme med volleypasning.

Trafikk.
2 rekker. Sende pasning til andre rekka, og løpe bakerst på motsatt rekke.

10-touch.
Et lag på ca. 7 spillere (avhengig av hvor mange elever) og 1 eller 2 som jager. De sju skal sentre pasninger mellom hverandre, og prøve å få 10 uavbrutte pasninger. Jagerne skal prøve å avbryte.

Spill
Lag på 2 og 2
Legge benker 2 hjørner. Spiller 2 min hver, eller til et lag scorer. Fokusere på pasninger.


 5 min
8 min


7 min10 min


12 min

AVSLUTNING
Uttøyning
Knestrekkerne: Stå på et bein med det andre bøyd. Ta tak i foten på det bøyde beinet, press hælen mot setet og før kneet tilbake. Samtidig skyver du hofta fram og skuldrene tilbake. Det brukes passiv tøyning. Holdes 20 sekunder på hvert bein.
Ankelstrekkerne: Fot-håndstående, og tøy leggen i det strake beinet. Før tyngden bakover på det beinet du står på, og press hælen ned mot underlaget. Det brukes passiv tøyning. Holdes i 20 sekunder på hvert bein.
Ankelbøyere: Sitt på hælene. Hold hælene sammen. Løft knærne fra underlaget. Varighet 20 sekunder.
Knebøyere: Sett den ene foten et stykke foran den andre. Strekk kneleddet og bøy ankelleddet i det fremre beinet. Bøy kneet i det bakerste beinet. Hold ryggen rett mens du feller overkroppen forsiktig framover. Holder i 20 sekunder på hvert bein.
Innoverførerne i hofteleddet: Sitt med føttene sammen, knærne godt bøyd og rett rygg. Press knærne utover. Hjelp gjerne til med armene. Det brukes passiv tøyning. Holdes i 30 sekunder.
3 min
Apemetoden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar