Aktive Lokalsamfunn

torsdag 5. januar 2023

periodeplan uke 1-6

 

Periodeplan uke 1 til 6, aktiv ung på Sense trening og helse, 8-15 år

 

Mål for perioden: bedre den generelle styrken i kroppen gjennom en variasjon av lek, parrøvelser og sirkeltrtening.  

 

Uke/dato

Sted/tidspunkt

Tema/mål

Progresjon

Begrunnelse/kommentar

1

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Forbedre den generell styrken i kroppen ved hjelp av sirkeltrening i parr 

Denne økten vil jeg ha fokus på enkle styrkeøvelser så barna får en rolig start. Jeg vil bruke noen lette vekter for at økten skal virke morsommere. 

Jeg har valgt å starte denne perioden med styrketrening, det samme temaet som jeg startet med i fjor. Jeg har tatt utgangspunkt i barnas ønske om temaer, og det har startet veldig mange nye barn etter at den forrige styreperioden var over. 

2

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Crossfit i parr (2 og 2) 

Crossfit er en enkel måte å trene styrketrening på, barna er ikke gamle nok til å trene tung styrke, så derfor bruker jeg lette vekter og flere repetisjoner. 

Denne økta var et ønske fra barna, og jeg har valgt å sette de sammen 2 og to hvor den ene gjør øvelsen og den andre har pause, også bytter de. 

3

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Forbedre den generelle styrken på overkroppen ved hjelp av sirkeltrening 

Denne økten vil bestå av ulike styrkeøvelser på overkroppen. Jeg vil bruke lette vekter eller kun kroppsvekt. Med færre øvelser og flere repetisjoner har barna mulighet til å utføre øvelsene riktig. 

Denne økten har jeg valgt å fokusere på styrken i overkroppen, sånn at de har fult fokus på noen kroppsdeler, dette håper jeg resulterer i at de har mer fokus på øvelsene siden det ikke blir for generelt. 

4

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Forbedre den generelle styrken på bein ved hjelp av sirkeltrening 

På denne økten vil barna mest sannsynlig kjenne på syre i beina, men målet er at de klarer å ha fokus på å utføre øvelsene riktig isteden for å gjøre de raskest mulig. 

Denne økten har jeg valgt å fokusere på styrken i bein, sånn at de har fult fokus på noen kroppsdeler, dette håper jeg resulterer i at de har mer fokus på øvelsene siden det ikke blir for generelt. 

5

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Styrke lek

Ulike stafetter og leiker hvor vi bruker øvelsene vi har hatt i perioden. 

For å gjøre styrke på en annen måte enn bare øvelser på tid, hvor de gjør mange repitisjoner. 

 

Tabata 45/15 

En avsluttning på perioden med tabata hvor vi bruker øvelser vi har lært gjennom perioden. 

Avslutter perioden med tabata for å utfordre seg selv i de ulike øvelsene vi har hatt i denne perioden. 

5 kommentarer:

 1. uke 1: denne økten hadde jeg sirkeltrening i funksjonell sone med barna. vi hadde ulike øvelser hvor de jobbet sammen 2 og 2. øvelsene varierte så de fikk bedret styrken på hele kroppen. de var veldig fornøyd med denne økten.

  SvarSlett
 2. uke 2: denne økten hadde jeg crossfit, jeg hadde lette øvelser så alle klarte å gjennomføre. de var flinke til å høre på meg, og alle gjorde det de skulle. Veldig fornøyd med denne økta.

  SvarSlett
 3. uke 3: denne uken hadde jeg sirkeltrening med styrkeøvelser på overkroppen. barna var veldig flinke til å følge med når jeg gikk igjennom øvelsene, og de gjennomførte øvelsene med god margin. på slutten lekte de sisten, for å få en morsom avsluttning.

  SvarSlett
 4. uke 4: denne uken hadde jeg egentlig tenkt å ha sirkeltrening igjen med fokus på styrke på beina, men jeg valgte å gjøre om økten til at alle gjorde øvelsene samtidig, og at det ble mer tabata aktig. det syntes jeg fungerte veldig bra, og barna var veldig fornøyd med økten når de var ferdig.

  SvarSlett
 5. uke 5: i dag hadde jeg en økt med ulike leker som gikk på fullkropp styrke. vi hadde blant annet sisten hvor du måtte gjennomføre ulike styrkeøvelser i parr og kortstokkstafett. de var veldig fornøyde med dagens økt.

  SvarSlett