Aktive Lokalsamfunn

torsdag 5. januar 2023

Periodeplan uke 1 til 8, gutter 2008, Skrim IL, Marie Dalegården Ellingsen

Periodeplan uke 1 til 8, gutter 2008, Skrim IL, Marie Dalegården Ellingsen

 

Mål for perioden: innlæring av russersperre, samt terpe på eksisterende systemer i laget og øve på kryss bevegelser

 

Uke/dato

Sted/tidspunkt

Tema/mål

Progresjon/ Begrunnelse

1

 

 

 

 Kl 16-17:30

Fredag

Skrimhallen

 Øve på å legge igjen ballen i kryssningsspill

  Vi må først trene på grunnleggende teknikk før vi setter fart på det

2

 

 

 

Kl 16-17:30

Fredag

Skrimhallen 

   Øver på kryss i spillsituasjoner + terpe på systemene

Ved å sette kryss i fart blir det mer utfordrende og krever mer samspill

3

 

 

 

 Kl 16-17:30

Fredag

Skrimhallen

  Lære russersperre

  Vi går gjennom elementet først, før vi bruker det i spill

4

 

 

 

 Kl 16-17:30

Fredag

Skrimhallen

  Bruke russersperre i kamp situasjoner samt systemer

For å bli trygge på systemet må de øve på de på trening for å gjøre det i kamp

5

 

 

 

 Kl 16-17:30

Fredag

Skrimhallen

  Øve på å kunne krysse opp spillere når det passer seg

  Ha ulike øvelser hvor de må taime løpene og oppleggene sine ut ifra spillet

6

Kl 16-17:30

Fredag

Skrimhallen

Repetisjon av russersperre og kryss.

Målet er å øve på timing i spillsituasjoner samt bli trygge på teknikkene.

8

Kl 16-17:30

Fredag Skrimhallen

Bruke teknikkene vi har øvd på de siste ukene selvstendig

For at de skal bruke det vi trener på må de føle seg trygge nok til å bruke de på trening uten at treneren legger til rette for det.

 

 

6 kommentarer:

 1. økt 9 uke 1:
  På trening i dag var vi kun 8 så det var litt begrenset hva vi fikk gjort. Likevel fungerte øvelsene godt og vi fikk øvd en del på å krysse opp hverandre. Det var veldig greit å holde kontroll på økta siden vi var så få og jeg følte jeg fikk gitt litt mer tilbakemeldinger underveis.

  SvarSlett
 2. økt 10 uke 3:
  Jeg følte økta gikk nokså bra. Jeg hadde forberedt meg godt og viste hva jeg skulle gjøre. Jeg følte jeg klarte å gi mere tilbakemeldinger enn i tidligere økter, så det er jeg fornøyd med, men kunne gitt flere så jeg må fortsette å øve på dette. Jeg kunne også vært noe mer tydelig da vi øvde på russersperre. Jeg valgte også å dele opp på to sider, hvor kanter øvde på skudd og bakspillere + streker øvde på russersperre. Her var jeg med de som øvde på russer, mens de andre trenerens var med kantene. Dette tenkte jeg var mest hensiktsmessig siden kanter ikke er så involvert i en russersperre. Jeg gikk heller ikke å byttet på å være med kantene og bakspillerne for å få best mulig flyt. Siden målet med økta var russersperre kunne jeg mint guttene på å bruke dette da vi spilte på slutten, for at økta kunne ha passet enda mer med målet. Alt i alt en grei økt i mine øyne.

  SvarSlett
 3. økt 11 uke 4:
  økta gikk bra, vi fikk kun en halvdel så det ble litt begrensa hva vi kunne gjøre, men jeg synes det ble en nyttig økt likevel. Vi hadde ingen streker denne økta så vi fikk ikke brukt russersperre som var målet for økta. Så jeg gjorde om på økta. Det var litt lite energi på trening og det var vanskelig å motivere de, så jeg valgte å spille mer, siden det i seg selv er ganske motiverende.

  SvarSlett
 4. økt 12 uke 5:
  vi var ikke så mange på trening så det ble ikke så mye spill og dermed litt mindre av trening på kryss i spillet. Vi drilla litt mer på å legge opp siden dette er noe som fortsatt er noe krevende. Vi hadde også litt kontringsøvelser for å få opp tempoet og motivasjonen siden det var litt vanskelig å få kommet i gang ordentlig.

  SvarSlett
 5. økt 13 uke 6:
  i dag var det en økt med mye god innsats fra utøverne og jeg merket at øvelsene motiverte dem til å gjennomføre så godt de kunne. Vi spilte en god del, som de synes var veldig gøy og det var morsomt å se at de brukte teknikkene vi har øvd på i spillet.

  SvarSlett
 6. økt 14 uke 10:
  Økta fra uke 8 ble avlyst så den ble gjennomført i uke 10 i stedet. Flere av spillerne var veldig slitne etter en skidag og derfor valgte jeg å legge om opplegget litt slik at det ble en morsommere økt med ulike stafetter og konkurranser for å få opp aktivitetsnivået. Etter jeg gjorde dette ble det mer aktivitet så vil si det ble en vellykket økt.

  SvarSlett