Aktive Lokalsamfunn

søndag 15. januar 2023

øktplan uke 3, sense aktiv ung

 

styrke

sense

Nora Bastiansen

Uke 3

Utstyr: baller

Forbedre barnas styrke via leik

Tid

Øvelse/Hva

Organisering/Hvordan

Hvorfor/Husk

Metode

10 min

Innledning

Monkey in a three

 10min

 

 Barna løper rundt i salen. Jeg har fire forskjellige kommandoer, baby, monkey, monkey in a tree og banana. Når jeg roper disse forskjellige skal barna gjøre kommandoene kjappest mulig. De jobber i par. Det paret som gjør det sist må ta en straff for eksempel 5 push ups, spensthopp eller burpees.

Dette er en lek hvor aktiveringsnivået er høyt samtidig blir det en introduksjon til styrke i hoveddelen

Vise forklare

 

 20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 

 

Hoveddel

 

Styrke kortstafett

 20min

 

 

 

 

 

 

Skyve parter

5min

 

 

Nappe armen

 5min

 

 

 

Dele i to lag. utdelt kortstokk på midten. Hvert slag er en øvelse for eksempel hjerter er knebøy. Barna skal løpe fram trekke et kort og gjøre øvelsen sammen så mange ganger det står på kortet. Hjerter 9=9 knebøy. Alle på laget skal være ferdig med øvelsene for at man kan trekke nytt kort. Etter en eller et par runder kan jeg bytte øvelsene. Jeg har ark klart som viser hvem øvelser passer til hvilket slag.

 

 

 

To og to. sitter på rumpa med ansiktene mot hverandre. beina i lufta, om å gjøre å dytte hverandre ut av balanse

 

Samme par. Står i planke posisjon mot hverandre skal prøve å dra i armen til parter slik at de kommer ut av balanse

Her får man introdusert styrke på en morsom måte. Man er nødt til å samarbeide å backe laget sitt, dette skaper motivasjon. Det eneste som jeg må være obs på er at de ikke blir for ivrig men gjør øvelsene riktig teknisk.

 

 

 

 

To øvelser som utfordrer styrke samtidig er det konkurranse som gir motivasjon. Jeg må passe på at de ikke blir for ivrig og aggressive

 

 

 

 

Vise forklare

 

 

 

 

 

 
Vise forklare

5min

Avslutning

 5min

 

 

 

Rydde og snakke om hvordan økta gikk. For å bli bedre kjent vil jeg spørre hva de har gjort i helga hvis jeg ikke gjør det på starten.

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar