Aktive Lokalsamfunn

søndag 20. november 2022

Periodeplan uke 47-51, Aktiv Ung, Sense trening og helse, 8-15 år

 

Periodeplan uke 47 til 51, aktiv ung på Sense trening og helse, 8-15 år

 

Mål for perioden: bedre den aerobe og anaerobe utholdenheten i kroppen 

 

Uke/dato

Sted/tidspunkt

Tema/mål

Progresjon

Begrunnelse/kommentar

47

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Forbedre den anaerobe utholdenheten gjennom ulike stafetter 

Denne økten vil jeg ha fokus på den anaerobe utholdenheten, så for å bedre den vil jeg ha stafetter. Da får barna mest sannsynlig frem konkurranse instinktene sine og vil løpe så fort de kan for å vinne.  

Jeg har valgt å starte denne perioden med utholdenhet, fordi forrige periode hadde vi koordinasjon, så det ble litt roligere trening. Jeg tror barna har behov for å løpe og svette litt. 

48

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Forbedre den aerobe utholdenheten gjennom konkurranser og samarbeid

I denne økten vil jeg ha fokus på den aerobe utholdenheten og for å bedre den vil jeg ha konkurranser hvor lagene må samarbeide for å vinne. Den vil bestå av lag med få personer så hver person får lite pause. 

Jeg har valgt å bruke konkurranser og samarbeid så barna gir alt de kan i timen, og får lyst til å vinne. Det er også morsommere for barna å trene utholdenhet når det står om å vinne eller tape. 

49

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Forbedre den aerobe utholdenheten gjennom sykling i spinningssal. 

Denne økten vil bestå for det meste av aerob utholdenhet, fordi barna skal sykle i ett strekk i ca. 40 minutter. I løpet av den tiden vil de de også få noen sekunder hvor de skal opp å stå og sykle fortere (anaerob). 

Dette har jeg valgt å ta med gruppen på fordi da får de litt miljøskifte fra gruppesalen vi pleier å være i. 

50

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Sirkeltrening med øvelser fra utholdenhet, styrke og koordinasjon. 

På denne økten vil barna få prøve øvelser vi har gjort under de andre øktene, og prøve å utføre  det bedre. 

Jeg har valgt å ha sirkeltrening på slutten av perioden for at barna kan få trene på øvelser de har vært borti fra de tidligere øktene. Da er de bedre kjent med øvelsene, og forhåpentligvis gjennomføre de bedre enn de gjorde sist. 

51

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Sirkeltrening med øvelser fra utholdenhet, styrke og koordinasjon. 

Dette er siste gang før jul, og jeg vil starte økten med sirkeltrening som uken før, bare med andre øvelser. På slutten av denne økte tenker jeg å finne på noe gøy som en avslutning før jul. 

Denne økten vil jeg ha sirkeltrening som forrige økt, men bytte ut øvelsene for å få variasjon. 

 

1 kommentar:

  1. 30/11/22: denne timen tok jeg med gruppen inn i sykkelsalen, hvor de hadde 15min oppvarming også 30min RUSH TIME. de syntes det var super gøy, og alle sammen klarte å pushe seg så de ble ordentlig slitne. de ønsket å gjøre dette flere ganger, så jeg tar det med videre.

    SvarSlett