Aktive Lokalsamfunn

torsdag 17. november 2022

Periodeplan uke 41 til 45, il skrim, grønn gruppe, Jens Kaasa Aakre

 


Mål for perioden: utvikle og forbedre basisferdigheter (utholdenhet, spenst og hurtighet) gjennom lek og samarbeid

 

 

Uke/dato

Sted/tidspunkt

Tema/mål

Progresjon

Begrunnelse/kommentar

41

 

 

 

Heistadmoen, 1800-1915

Bli kjent med alle.  Lære meg alle navn. Ha det gøy

 

Lært meg alle navn. Øvrlser som barna er kjent med

Viktig å lære navn for at alle føler seg sett og velkommen.

42

 

 

 

Heistadmoen, 1800-1915

Samarbeid - være i aktivtet og utvikle utholdehet gjennom lek.

Øvelser som er kjente og enkle. Spurte på forrige økt om øvelser de ville gjennomføre. Fint å ta i bruk øvelser barna kjenner. Da er det enklere å komme på treningen i starten. I tillegg fordi ikke alt blir så ukjent. 

Viktig å ha øvelser hvor barna samarbeider og som de kjenner til - det gjør at de blir kjent og samarbeider. Ved å samarbeide er det lettere for å gi en ekstra innsats. De første treningen er det viktigste å ha det gøy og være i aktivitet sammen. De fleste barna kjenner hverandre fra tidligere år, men ikke alle. Derfor viktig å bli kjent.

43

 

 

 

Heistadmoen, 1800-1915

Øke hurtighet gjennom lek og samarbeid

Fokus på høy intensitet- anaerob uth og hurtighet. Introdusere for 1-2 nye øvelser. 

Holde på kjente øvelser, samtdig introdusere for nye øvelser. Nå er barna litt kjent med meg og hverandre og da kan vanskelighets graden opp ett lite hakk.

44

 

 

 

Heistadmoen, 1800-1915

Øke aerob utholdenhet og spenst gjennom lek

Økt vansklelighets grad på øvelsene.

Mere kompliserte øvelser og mere skispesiffkke øvelser. F.eks spretten skigang.

Øvelser som er mere knyttet til langrenn. Dette er for å bevisstgjøre barna og gjøre overgangen til langrenn enklere. Nå begynner barna å bli bedre kjent, det gjør det enklere å prøve ut litt nye øvelser. Samtidig viktig å ha noen øvelser barna kjenner seg igjen i.

45

 

 

 

Heistadmoen, 1800-1915

Øke aerob utholdenhet og hurtighet gjennom lek

Økt vansklelighets grad på øvelsene.

Mere kompliserte øvelser og mere skispesiffkke øvelser. F.eks elghufs eller sprint i motbakke.

Fortette å ha øvelser barna kjenner seg igjen, og introdusere dem for nye skispesifikke øvelser. Kanskje ta i bruk staver? Må høre litt med barna om de har.

 

 

 

 

Viktighet av et variert treningsopplegg for barn i 11-12 år alderen er viktig. Her skal basis og grunnleggende ferdighet utvikles og det viktigste er å være i aktvitet. Samtdig skla man utvikle. Gutter og jenter  har en akselerasjon i den aerobe yteevnen fra 12-14-årsalderen. Så er mulig å  begynna å påvirke den i alderen dem er i. Utvikling av motorikk er også viktig. Ved å ha øvelser som minner om langrenn (såesnt, skigang, hurtighet) vil motorikken være enklere å håndtere på ski.

Dette er fra kurset. "I denne perioden (fra 8-12 år) skal barnet altså dels videreutvikle de fundamentale ferdighetene, og dels begynne innlæring av generelle ferdigheter knyttet til idrettsgrenen". Det gjør jeg ved å ha både generelle øvelser, men også skispesikke øvelser. Det blir mere og mere spesifikt jo nærmere sesongen. Spesifikken kommer også bedre til nytte på ski.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar