Aktive Lokalsamfunn

torsdag 17. november 2022

Periodeplan uke 46 til 51, il skrim grønn, Jens Kaasa Aakre

 

Mål for perioden: utvikle grunnleggende skiferdighet (når snøen kommer) Utvikle grunnleggende basisferdigheter rettet mot langrenn. (frem til snøen kommer)

 

Uke/dato

Sted/tidspunkt

Tema/mål

Progresjon

Begrunnelse/kommentar

46

 

 

 

 Heistadmoen 18-19:15

Øke utholdenhet rettet mot ski

skae aktvitetsglede

 Bruker staver.

Introduserer for spretten skigang. Bruker hel-del-hel metoden ved innlæring.

Bruker en stafett variant vi har gjort før, men øker lengden på etappene.

 Mere skispesifikt ved å bruke staver. Litt lengere distanse på etappene ved stafett for å forberede til vinter.

47

 

 

 

 Heistadmoen 18-19:15

 

 

 Øke utholdenhet.

Skape aktivitetsglede.

 Løper en 2,3km sammenhengende løype og øvelser hvor de må holde på litt lengere. Bryter opp løpeøvelsene med innebandy for å skape motivasjon.

 Mere skispesifikt ved å bruke staver. Litt lengere distanse på etappene ved stafett for å forberede til vinter.

48

 

 

 

Heistadmoen 18-19:15 

 Øke utholdenhet og hurtighet rettet mot ski.

 Bruker staver

Ta opp spretten skigang og bevege oss litt videre.

 Skispesifikke øvelser slik at overgangen til langrennsesongen går lettere.

49

 

 

 

 Heistadmoen 18-19:15

 Ski leik. Få skifølelse.

(forhåpentligvis snø, hvis ikke blir det endring)

 Forhåpentlighvis på ski. Veldig enkel første økt. Viktigste er å få ski følelse. Ha en del leiker uten staver.

 Viktig med enkle øvelser de første gangene på ski. Da handler det om å få skifølelse og være mest mulig i bevegelse. Derfor er det viktig å gå litt uten staver. Fokus på enkle, grunnleggende arbeidsoppgaver.

50

 

 

 

 Heistadmoen 18-19:15

 Tyngdeoverføring og balanse.

 Ski: fortsette å gå en del uten staver, og ta i bruk staver ved høyere fart. Førstev økta på ski blir det leiker uten staver, mens nå skal de gå litt lengere distanser uten staver.

 Kjøre noen øvelser som har fokus på tyngdeoverføring og balanse. Utfordre barnas tyngdeoverføring da det er viktig for en god skiteknikk.

7 kommentarer:

 1. økt 7:
  ble brått justering da snøen kom. da endret vi fra barmark til ski. veldig enkelt opplegg første skitrening. leik og god stemning i fokus. få litt skifølelse, derfor en del øvelser uten staver. for eksmpel 10 trekk, rødt/grønt lys, stafetter osv. økten gikk bra og barna fikk kommet igang på ski. litt vanskeligere med aktivisering når de er på ski for ikke alle er like trygge på å bevege seg raskt på ski i tette situasjoner. men det kommer seg jo tryggere dem blir på ski.
  hvertfall gøy med ordentlig skitrening.

  SvarSlett
 2. økt 9: andre økt på ski. fokus på mye leik, aktivisering. var alene idag, så litt vanskelig å holde styr på alle barna. spilte bandy på ski som var en stor suksess. veldig god aktivisering. vanskelig å gi individuelle tilbakemeldinger underveis når jeg er alene, men prøvde. lar barna være med å bestemme noen av øvelsene for at de skal føle at de er med å velger økten.

  SvarSlett
 3. økt 10: ny økt med fokus på grunnleggende ferdigheter. økta gikk bra og ca etter planene. kunne vært litt lenger på hinderløypen og droppet bandy for å unngå mye skifter. fornøyd med hinderløypen og gjorde at det ble mye aktivisering. syntes jeg brukte hjelpetrener bra ved at han satt opp løypen, mens jeg var med på stikkball. litt utfordringer logistikkmessig fordi annleggsarbeidere kjørte ut snø, men gikk greit. litt utfordringer med ganske stor spredning i gruppen, men følte vi løste det bra.

  SvarSlett
 4. økt 11: siste økt før jul, så litt kortere økt. fikk begynt å introdusere dem for teknikktrening. jobbet med enkle ferdighet som tyngdeoverføring. fokus på basis egenskaper. ble en bra økt og merket fremgang.

  SvarSlett
 5. økt 12: syk, så var ikke med idag.

  SvarSlett
 6. økt 13: bra økt. fokus på teknikk idag også, men med leiker før og etter som gjorde det mere motiverende. introduserte gruppen for padling. noen hadde aldri gjort det før, men når økta var ferdig klarte alle å padle. det var gøy å se progresjonen. brukte hel-del metoden ved innlæring av ny teknikk. og brukte meg selv som øvingsbilde. ble en veldig bra økt.

  SvarSlett