Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 8. desember 2015


REFLEKSJONSNOTATER

Etter hver økt har jeg tatt mine egne notater og reflektert over hvordan treningen har gått.

Her legger jeg ut uke for uke, og begynner med notatene fra uke 43 (denne øktplanen fra uke 43 er ikke lagt ut på idrettsfag, men det var i denne uken jeg hadde min første trening med de).
Uke 43: Idag var første dagen jeg møtte jentene, og jeg fikk et veldig godt første inntrykk. Jeg kjente ei jente der fra før av, så det var godt å ha noen jeg kjente der. Jentene var veldig søte og hyggelige, og hørte veldig på meg. Jeg begynte først med en navnerunde, for å lære meg navnene på jentene. Etter hvert lærte jeg meg noen navn, og fikk automatisk god kjemi med jentene. Ferdighetsmessig er jentene veldig flinke, og har stort potensiale. Denne økten brukte jeg 20 min på å komme i gang, vente på at alle kom og på navnerunde. De resterende 70 minuttene gikk til skudd og pasninger, og spill helt til slutt.


Uke 44:
Jeg synes denne økten gkk veldig fint. Jeg kjørte en trening med fokus på ballkontroll, pasninger og skuddteknikk. Jentene var veldig interessert i å lære, og ville stadig prøve nye ting. En ting de likte spesielt var firkanten, hvor de skulle skyte ut hverandres baller. Så det var en suksess.


Uke 45:
Denne økten så jeg forbedringer hos jentene. De har blitt litt mindre lydige nå som de begynner å kjenne meg, men jeg prøver ofte å stramme inn på småsnakkingen. Denne økta gikk hovedsaklig til treneren, da jeg spurte om jeg kunne være med og se på en trening han vanligvis ville gjennomført. Jeg synes denne treningen fungerte bra, og fikk plukket opp mange bra tips og fikk mye bra innspill.


Uke 46: Denne økten synes jeg også gikk ganske greit. Jeg kjørte det samme opplegget som jeg gjorde i uke 44, forbedre ballkontroll, pasninger og skuddteknikk. Denne gangen måtte jeg heve stemmen et par ganger og bli litt sint for at de skulle høre etter. Fløyta ble hyppig brukt. Jeg måtte også snakke med jentene angående mobbing, fordi det har vært pågågende mobbing blant jentene det siste halve året. Så dette var også nye nytt, men jeg lærte mye av det jeg også.

Uke 47: Syk.


Uke 48: Målet for denne økten var å forbedre overblikk, få jentene til å orientere seg og se hverandre. Jentene  øvde seg også på å holde ballen i ro i en firkantsøvelse, og forbedre ballkontroll via føring av ball. Jeg synes økten gikk veldig fint, til at mange av disse øvelsene var helt nye for jentene. De var veldig lærevillige.


Uke 49: Da den forrige økten gikk bra, og jeg fikk gode tilbakemeldinger fra jentene, så valgte jeg å kjøre forrige ukes trening en gang til. Jeg så enda mer forbedringer denne gangen. Det dukket opp noen problemer underveis da ikke alle jentene møtte opp på trening, og en av jentene hadde fått noen skader på vei opp til fotballtreningen. Det er ikke så lett å forutse hvordan er trening skal bli, for eksempel som det ble idag. Jeg hadde ikke tenkt på å ta med meg førstehjelpsskrin, så det måtte jeg løpe inn i klubbhuset og hente. Men det er sånne ting man lærer av, så jeg synes bare det er positivt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar