Aktive Lokalsamfunn

mandag 7. desember 2015

Øktplan uke 50

Navn: Eirik Buen Fransen
Dato: 01.12.2015
Tid: 18.00-19.00
Målgruppe: 6-10 år
Antall: 20-25 stk.
Disiplin: Inne trening
Sted: Bevergrenda


Synes det gikk veldig bra sist gang, så kjører det samme opplegget. :)Mål: Få barna til å ha det gøy på en alternativ økt inne, på grunn av dårlige forhold ute. Ha det gøy og trigge deres konkurranse instinkt.

Ferdighetsmål: At de skal lære seg ulike stafetter

Kunnskapsmål: Barna skal lære seg hvordan vi kan trene alternativt i og med at det er ganske dårlig forhold ute, og vi må finne på no.

Holdningsmål: Barna skal oppleve å bli sett og ha gode holdninger til hverandre og trenerne. De skal ha et godt forhold til trenere, samt de andre barna rundt seg.
Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
OPPVARMING
  • Generell del
Vanlig siste med "gir".
1,2,3 er relativt rolig fat, 4 og 5 er fullfart.
Her må jeg se hvor mange som er med på økta, men har kjører vi 1-4 som har den utfra hvor mange som møter opp og er med på økta.
5 min
Apemetoden/forklare-metoden
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader.
Øke fysisk og psykisk prestasjonsevne
Øke motivasjon
OPPVARMING
-         Spesiell del
Rødt og grønt lys
Det trekkes to streker med ca. 10 meters avstand. En av deltakerne er politi og står ved den ene streken, de andre står ved den andre streken. Når politikonstabelen står med ryggen til, er det grønt lys. Da kan fotgjengerne forsøke å nærme seg politikonstabelen. Når politikonstabelen snur seg, er det rødt lys. Da må fotgjengerne stå helt stille. Dersom politikonstabelen ser noen som beveger seg, må de gå tilbake til utgangspunktet. Poenget er å komme seg helt frem til politikonstabelen ute å gå på "rødt lys". Den som klarer det, blir ny politikonstabel.
Har erfaring med at det er mange som "jukser" når det er barn som står der, så kanskje bruke Damien/Geir evt. foreldre.
Rompefotball
Her blir gruppa delt i to og de skal prøve å score mål i hvert sitt mål selvfølgelig. Det som er nytt her og annerledes her et at de må ha hendene i bakke og beina, men helt ikke rumpa (gulvet er spesiell lava som fanger rumper). Da skal de prøve å score mål vel å spille fotball på den måten.
10 minVise-Forklare-metoden
Ha det gøy og få kroppen i gang til hoveddel, bli enda varmere. Man oppfyller også kravene som står i den generelle delen. Dette er også en sosial lek
HOVEDDEL
Øvelse 1:
Stafett
Første runda med stafett har vi helt vanlig hvor de løper over salen og tilbake før de bytter. Det skal gjøres to ganger, og første man i mål vinner.  Må se an hvor mange som er med på økta utfra hvor mange lag det skal være.
(tenker å kjøre denne to - tre ganger)

Øvelse 2
Stafett
Dette er også en relativt enkelt form for stafett.
Vi beholder de samme lagene hvis det går bra og foran hvert lag setter vi opp en kjegle de må løpe tre runder rund når de har kommet opp dit før de løper ned og bytter med neste. Dette skal hver på laget gjøre 2 ganger hver.
(tenker å kjøre denne to- tre ganger).

Øvelse 3
Kort tunnelstafett
Lager lag på 4-6 seks stykker. Disse stiller seg på alle fire inntil hverandre og lager en kort tunell. Den som står bakerst starer på signal og skal krabbe igjennom tunellen. De som lager tunellen, står hele tiden med begge knærne og hendene i gulvet. Når den som har startet, har stilt seg opp som de andre, ropes det høyt og tydelig start. Da starter neste person. Første man fram og tilbake.

40 min
Vise-forklare metoden
Fordi dette er en øvelse som er lystbetont og her er det mange som får påvirket konkurranseinstinktet sitt som mange synes er morsomt.
Aerob utholdenhet er et svært sentralt krav i langrenn, da en svært stor del går til aerob energifrigjøring. For barna som har kort konkurransetid, er det viktig å holde oppe et høyt intensitetsnivå over forholdsvis kort tid. Likevel er ikke dette arbeidet anaerobt. Dette er også lystbetont for de.
AVSLUTNING
Uttøyning
Forside lår (knestrekkeren)
Maskingenerert alternativ tekst:

Bakside lår (knebøyeren)
Maskingenerert alternativ tekst:

Innoverførende:
Maskingenerert alternativ tekst:

5 min
Følg meg (Apemetoden)
Tøye på musklene som var sentrale i hoveddelen.
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader og holde bevegeligheten i leddene oppe.

Oppsummering
3 min
Plenum
Oppsummere og gjenta viktige punkter av det som vi har gjort / gi ros/ motivere

1 kommentar:

  1. Jeg synes det gikk greit denne økta også. Virka som alle ungene hadde det gøy, noe de selv bekrefta.
    Det kom enda flere på denne økta enn forrige - derfor ble 1/3 av gruppa flytta inn på klatrerommet :) Der koste de seg

    SvarSlett