Aktive Lokalsamfunn

søndag 3. mars 2024

Periodeplan uke 8-11 - Julie - IL SKRIM SKI - Lyseblå gruppe

 

Periodeplan uke 8-11 - IL SKRIM - Lyseblå gruppe - Julie

 

Mål for perioden: at barna skal forbedre skiferdighetene sine -og ha det gøy med fysisk aktivitet. Et delmål er at de skal utvikle seg teknisk på å bruke staver.

 

Uke/dato

Sted/tidspunkt

Tema/mål

Progresjon

Begrunnelse/kommentar

8

Heistadmoen

Mandag 18:00-19:00

Utvikle barnas samarbeidsevner gjennom stafetter og leker med fokus på samarbeid.

Bli bedre på å samarbeide med hverandre.

Samarbeid er viktig å ha fokus på i tidlig alder. Det skaper bevissthet, respekt og solidaritet. Kan bidra til at alle føler seg inkludert på en annen måte.

9

 

 

Vinterferie

 

 

Vinterferie

Vinterferie

Vinterferie

10

 

 

Heistadmoen

Mandag 18:00-19:00

Utvikle barnas ferdigheter på ski med staver.

At barna skal oppleve staver som et hjelpemiddel og ikke en hindring. Kjenne at man klarer å koordinere stavbevegelsen med skyvene.

Det er viktig å trene med staver også selv om det desidert viktigste i den alderen er å få god tyngdeoverføring og balanse uten. Dessuten vanskelig å gjennomføre lek med staver da de vil være i veien/farlige i en del aktiviteter.

MEN viktig å legge det inn smått og gradvis.

11

 

 

 

Heistadmoen

Mandag 18:00-19:00

Forbedre barnas aerobe utholdenhet gjennom lekpreget aktivitet og stafetter.

Få opp pulsen og kjenne at man blir sliten. Ha det gøy!

Utholdenhet er viktig å trene for alle, men siden barna er ganske små velger jeg å legge det inn på en indirekte måte gjennom lek.

12

 

 

Heistadmoen

Mandag 18:00-19:00

Utvikle barnas koordinasjon, balanse og kroppsbeherskelse på ski gjennom hinderløyper.

Få bedre beherskelse over egen kropp og forbedre de koordinative egenskapene. OG for at barna skal bli tryggere på ski.

Er viktig å trene på dette for å utvikle barnas grunnleggende motoriske ferdigheter. I tillegg for at barna skal få bedre balanse og tyngdeoverføring på ski.

 

5 kommentarer:

 1. Uke 8: dette var en veldig morsom økt. fikk utrolig god respons på fotballen. var skikkelig mye skiglede; alle så ut til å ha det veldig gøy. I tillegg funka balltog bra. hadde forventet at det skulle bli mer keitete å få samla dem til å stille opp, så gikk overraskende bra. Veldig fornøyd med siste øvelse med terningstafett med staver. det ble mye engasjement og barna heia på hverandre. Fikk tilbakemelding etter økta at de synes det var en morsommere måte å trene på å gå med staver. alt i alt en veldig fin økt. tror vi var litt heldige med dagen i dag også siden det virket som gruppa var i godt humør og hørte mer etter enn til vanlig

  SvarSlett
 2. Uke 10: hadde i utgangspunktet planlagt mer gåing med staver - men var så fint føre for å leke i bakken med utforkjøring. Masse nysnø, så da bestemte jegog martin oss for at det var det beste å gjøre i dag. Varmet opp nede på stadion med nøttesamleren (som er en stor hit). Deretter holdt vi oss i bakken ned fra gapahuken resten av treninga. Startet med sikksakkkjøring gjennom kjegler, før de skulle øve på å bråbremse i bånn. Pappaen til en av barna hjalp til ved å stå her nede. Etter det lagde vi hopp, og andre ulike løyper utenfor. Dette var kjempegøy. De fikk utfordret seg på balanse og å tørre å komme ut av komfortsonen. Hadde alliekvel ulike løyper slik at det var noe får alles nivå. Vi trenerne var også med på å hoppe noe barna synes gjorde det enda gøyere. gikk med ulike barn og passet på at alle følte seg sett. Vil tørre å påstå at dette kanskje er den beste treninga på lyseblå til nå. Alle hørte etter på bekjeder, var snille med hverandre og hadde det gøy på ski. SÅ GØY

  SvarSlett
 3. Uke 11: i dag var det litt mer armer og bein. Virket som barna var ganske slitne i dag også, så konsentrasjonen var ikke helt på topp. noen slet med å høre etter på bekjeder, så vi måtte derfor være litt "strengere" i dag. Hadde haien kommer, hest og kjerre, og stafett med staver (hvor de ble slitne). litt kontrast til forrige uke, men ble en grei trening. Avsluttet treninga med samtale om at man må høre etter på bekjeder fra de voksne fordi hvis ikke ødelegger man treninga for de andre + får mindre tid toil å ha det gøy på ski. virket som at de forstod og var enige, så satser på at det blir bedre til neste uke

  SvarSlett
 4. Uke 12: fant ut at dette var siste ordniære treninga for sesongen!? de neste ukene er det downhillrenn og avslutning. synes det var litt trist å være ferdig , fordi har vært så koselig å bli kjent med barna. Har trivdes så mye som trener for de. for å få en morsom siste trening snakket vi litt med barna hva de kunne tenke seg, og var hinderløype/kjøring nedover som var mest populær. Varmet opp med fotball, noe som var utrolig gøy. Prøvde litt orgeltramp på vei til løuypa. Deretter gikk vi opp til dobbeltlykta i lysløypa og kjørte ned en bakke der. sikksakkkjøring, dukke under port, hoppe over pinne osv. i bånn av bakken skulle de kaste terning og få en "oppgave" av forelderene som hjalp i bånn. Eks hvis man fikk terningskast 3 kunne man bli bedt om å ta tre spensthopp, og fikk man 1 skulle man stupe kråke. veldig gøy for barna med ulike elementer. . alt i alt en veldig bra trening, hvor barna hadde tatt med seg praten fra forrige uke. fikk en fin avslutning på treningen for sesongen

  SvarSlett