Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 5. mars 2024

Periodeplan uke 10 til 11 (9-13), Skrim håndball Jenter 2012, Cecilia

Mål for perioden: Jobbe med å utvikle forsvaret og trene på samarbeid mellom forsvar og målvakt

Arbeidsoppgaver i forsvar:

Jobbe med bevegelse og samarbeid i 6-0 (5-0) forsvar.

Trene på godt samarbeid i forsvar for å hindre at det blir mye rom. Bli flinkere til å kommunisere i laget og hjelpe hverandre og keeper.

Forsvar er like viktig å trene på som angrep, samtidig som det er noe spillerne ikke tenker så mye på. Derfor er det sentralt å gå igjennom slik at jentene lærer hvor mye et godt forvar har og si under kamper.

11

Dag: Tirsdag 12. mars

Trene videre på bevegelse og samarbeid i forsvar, samt å "hjelpe" målvakten.

Trene videre på å dekke rom og samarbeide i forsvar. Jobbe med å kunne "hjelpe" keeperen for at motspillere skal komme til dårligere sjanser dersom de kommer seg forbi.

Det er viktig å være bevisst på hvordan man kan posisjonere seg for å hjelpe keeperen slik at det blir lettere for keeperen å redde skudd.

12

Ekstra keeper-trening

Dag: Tirsdag 19. mars

Målvakts-arbeid i ulike posisjoner ved hjelp fra forsvar:

Se forsvarets plassering og dekking av mål, og redning av ball fra ulike posisjoner.

Jobbe med plassering i målet, og bevisstgjøring av hvor ballen mest sannsynlig kommer ut ifra hvor forsvaret dekker. Trene videre på å redde skudd fra ulike vinkler og straffer.

Det er viktig om målvakt å kunne samarbeide med utespillerne for å kunne redde flest mulige skudd. I tillegg er det viktig med mengdetrening på å redde skudd fra ulike posisjoner.

13

Ekstra utespiller-trening

Dag: Tirsdag 26. mars

Bli kjent med ny posisjonering forsvar:

Jobbe med å bruke 3-2-1 (2-2-1) forsvar

Bli kjent med 2-2-1 forsvar og lære hvordan denne formasjonen er annerledes enn 5-0.

Det finnes flere måter å stå i forsvar på, og det kan være hensiktsmessig å ha kjennskap til flere og vite litt om hvordan ulike formasjoner fungerer og kan påvirke angrepet som er imot.

2 kommentarer:

1. Uke 10
    Denne uka hadde jeg planlagt å fokusere på forsvar. Jeg syntes for det meste at treninga gikk ganske bra. Mange av jentene var flinke og gjorde som de fikk beskjed om, mens noen tullet og fjaset litt til tider. Stort sett så var det mye bra på treninga, men ser fortsatt at flere sliter med å tørre å gå fram og låse/hindre spillere som kommer i fart å komme forbi. Ser derfor at dette er noe vi må jobbe mer med. Jeg hadde planlagt noen ulike øvelser som skulle legge fokus på forsvaret, og endte opp med å måtte kutte ut den ene på grunn av dårlig tid. det første til at det ble en del spill og spillrelaterte øvelser isteden, noe jeg kanskje burde ha funnet en bedre løsning på. I tillegg ble det noe lite aktivisering under øvelsen "Lille Per i midten", og det var en del som fikk ballen oftere enn andre. Her burde jeg gjort noen tiltak for at alle skulle fått mer aktivisering. Alt i alt var det en god treng. Lærer var også tilstede under treninga, så fikk hatt en samtale etterpå med hva som var bra, og hva som kunne vært gjort annerledes/som jeg må jobbe med. Blant annet fikk jeg tilbakemelding på at hvis jeg skal ha mye spill, så er det viktig at jeg stopper opp spillet ofte der det er noe jeg ser må jobbes med/om det er noe jeg vil vise. Det kan være en handling som jentene gjorde bra, eller opplyse om noe de burde gjøre for eksempel hvis det er store rom, lite bevegelse osv.

SvarSlett
  2. Uke 11
    Denne økta var den siste jeg skulle ha med jentene. Jeg hadde derfor planlagt å ha litt "morsomme" aktiviteter som ikke nødvendigvis var håndballrelatert i tillegg til det som var hovedfokuset på treninga. Første del av treninga gikk som planlagt til å jobbe videre med forsvar, og vi fokuserte også litt på at keeperen og forsvarerne skulle kommunisere. Andre del av treninga spilte jentene kanonball og hadde en reaksjonslek. Det var høy aktivisering, og merket også at jentene hadde mye energi på treninga. Jeg valgte å avslutte treninga 10 min før den egentlig var ferdig for å tøye og snakke om hvordan de synes perioden har vært. Jentene virket i stor grad veldig fornøyde, og synes vi hadde hatt mange nye og morsomme øvelser, og at de hadde lært mye nytt i perioden. Jeg spurte også om det var noe jeg kunne gjort bedre, men det var vanskelig å få noen konstruktive tilbakemeldinger fra dem. Helt på slutten delte jeg ut kake til dem siden jeg hadde lovet det. Alt i alt synes jeg det har vært en veldig fin periode der jeg har lært mye nytt både i form av hvor krevende det er å trene et barneidrettslag, men også hvordan trenere samarbeider seg imellom, samt hvordan bruke MAKVISE i praksis og hvor gøy det er å se når barna oppnår mestring.