Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 5. mars 2024

Periodeplan uke 3 til 8, Skrim håndball Jenter 2012, Cecilia

 Mål for perioden:

Utespiller: Jobbe med ulike relevante egenskaper som er sentrale i angrep for å kunne bruke disse i kampsituasjoner.

Målvakt: Jobbe for å reagere raskere på skudd samtidig som man ikke reagerer for tidlig, og redde ball fra ulike posisjoner.

 

Uke/dato

Sted/tidspunkt

Tema/mål

Progresjon

Begrunnelse/kommentar

3

 

 

Dag: Tirsdag 16. januar

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

Trene på kontringer ved bruk av ulike 1 mot 1 kontringsøvelser.

Bli trygg på hva kontringer er, og hvordan de bør utføres. Jobbe med å komme opp i fart, og bruke blikket for å gjøre seg ledig og få ball.

Kontringer er noe som begynner å komme mer inn i spillet jo eldre de blir. Det er ikke meningen at de skal være veldig flinke på det allerede nå, men kan være relevant å trene på likevel.

4

 

 

Dag: Tirsdag 23. januar

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

Jobbe videre med kontringer, men her med flere personer på banen, og gjennom mer spillrelaterte øvelser.

Videreutvikle det de lærte fra forrige gang for å tørre å utføre kontringer i kampsituasjoner.

For å bli bedre kjent med kontringer, er det hensiktsmessig å ha en økt der man fokuserer på kontringsøvelser der flere spillere er involvert siden dette er mer relatert til spillsituasjoner.

5

 

Dag: Tirsdag 30. januar

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

Keeper-trening

Jobbe med å reagere raskere på skudd gjennom å utføre ulike reaksjonsøvelser. Bli kjent med ulike øvelser for å jobbe med fotarbeid.

Reaksjon er en veldig viktig egenskap for keepere siden det bidrar til å raskere kunne "oppdage" hvor ballen kommer, og redde den.

Det er viktig å jobbe med reaksjon siden det bidrar til raskere reaksjonstid, og bli mer effektiv i målet, noe som igjen resulterer i at man kan redde flere mål.

6

 

 

 

Dag: Tirsdag 6. februar

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

 

Trene på skudd fra ulike posisjoner, trene på finter, komme i fart og bruke medspillerne sine til å få fordeler i angrep.

Plassering av skudd, komme i fart, trene på finter og bruk av medspillere er viktige egenskaper for å gjøre det godt i angrepsspill.

Dette er noe som er svært relevant for å bli en god håndballspiller, og er derfor noe som er nødvendig å jobbe med.

7

 

 

 

Dag: Tirsdag 13. februar

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

 

Jobbe videre med skudd fra ulike vinkler ved å i hovedsak bryte gjennom forsvaret. Trene på å komme i fart og trekke seg ut igjen.

Jobbe videre med å forbedre plassering av skudd og tørre å løpe gjennom forsvaret for å gå på skudd. Få inn teknikken med å komme i pådrag og trekke seg ut igjen, istedenfor å stå innenfor 9-meteren og kaste ball.

Dette er relevant i alle kampsituasjoner, og er derfor noe vi må trene mye på i angrep. Derfor er det viktig å videreutvikle disse egenskapene over flere økter, for å få inn teknikken skikkelig.

8

Dag: Tirsdag 20. februar

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

Keeper-trening

Trene på å redde skudd fra ulike vinkler, kontrings-skudd og straffer. Se spillernes arm og hvor de tenker å plassere ballen. Trene på å vente til skuddet kommer før man beveger seg.

Utvikle ferdighetene sine  ved å trene på å redde vanskeligere skudd, og få bedre erfaring med posisjonering til disse skuddene for at de skal bli enklere å redde. Jobbe med å se angrepsspillerne, ballbane og hvor skuddene kommer, og vente med å flytte på seg til skuddet kommer.

For å bli en god keeper er det viktig å vite hvordan man skal redde litt vanskeligere skudd. Det er viktig å være oppmerksom og forutse hvor skudd kommer.

 

6 kommentarer:

 1. Uke 3:
  Denne økta jobbet vi med kontringer 1 mot 1. Jentene jobbet bra og ble relativt slitne. De var veldig flinke til å prøve, men ser at vi fortsatt har en del å jobbe med i forhold til kast og mottak fra lengre avstander. Siden det ble litt lang avstand for keeperne å kaste over midtbanen, gjorde vi isteden slik at det var oss trenerne som sendte pasninger, noe som fungerte bedre. Alt i alt var det en god økt, der vi fikk jobbet med noe som tydelig var nødvendig.

  SvarSlett
 2. Uke 4:
  Denne økta fortsatte vi med kontringer som tema. I dag prøvde vi også å legge inn flere spillere, men dette ble litt vanskelig. Vi endret derfor litt på noen av øvelsene, og jobbet heller videre med det vi jobbet med forrige trening. I tillegg ønsket hovedtreneren å gå igjennom noe de hadde fått til under forrige kamp, som de ønsket at jentene skulle bli mer oppmerksomme. Derfor satte vi av litt tid til å gå gjennom dette; kantspiller løper inn som strek, midtback får ballen av sideback, men istedenfor å sentre ballen videre der alle forsvarerne er, sentrer den ballen tilbake til backen som finter utover i det store rommet. Dette var ikke relevant i forhold til temaet, men det var nødvendig for at alle jentene skulle få med seg hva som faktisk skjedde. Alt i alt en veldig god økt der jentene jobbet bra og lærte litt nytt.

  SvarSlett
 3. Uke 5:
  Denne økta var det tid for keepertrening igjen. Vi begynte med felles oppvarming der vi gikk nøye igjennom keeperoppvarminga. Deretter hadde jeg litt fotarbeidsøvelser for målvaktene der vi satte på en viss tid, med pause imellom og 3-4 sett. Jentene fikk til disse øvelsene veldig godt og jeg ser en del progresjon ifra forrige gang. De var flinke til å gjøre øvelsene ordentlig og hørte etter når jeg ga dem tips. Etter dette hadde vi en reaksjonsøvelse der keeperen ikke så hvilken side spilleren fintet til og måtte redde ballen ut ifra det.

  SvarSlett
 4. Uke 6:
  Denne økta hadde vi en del trening på skudd og finter. Vi la opp til ulike stasjoner og rullerte for å få inn flere skuddegenskaper på kortere tid. Vi hadde en stasjon der man hoppet på en benk, tok finte ned og skøyt på mål. Dette var for å få inn teknikken med sats på motsatt bein, og lande inn i finte med begge beina. Den andre stasjonen var bare å hoppe med samlede bein over små hindre, og løpe å skyte fra "dårlig" vinkel. Det var også en stasjon der man skulle løpe, ta sats, skyte og lande på tjukkas. Dette var for at jentene skal tørre å gå rett på, og ikke trekke seg i lufta. Dette var en øvelse som fungerte veldig bra, og vi så at flere av jentene hadde mye mer kraft i skuddene sine. Den siste stasjonen var spill 2 mot 2, der man skulle komme seg gjennom forsvaret ved bruk av medspiller og finte. Vi hadde også litt spill på hel bane, der jentene skulle fokusere på å ta finter, og tørre å gå på skudd. Økta fungerte egentlig ganske bra, men ble litt surr med rulleringa i starten, men dette ordnet seg etter hvert. Jentene var veldig flinke, og ga alt i økta.

  SvarSlett
 5. Uke 7:
  Denne uka fortsatte vi med skuddtrening. Vi var veldig få på trening, og det var kun jeg som var tilstede av trenerne, noe som førte til at vi hadde litt alternativ økt. Vi hadde litt jorda rundt, overtallsspill med trening på finter og avslutning, også hadde vi en liten lek som jentene ønsket som gikk mer på reaksjon. Vi hadde også litt spill 3 mot 3 der jeg ble med som keeper. Økta ble jo ganske alternativ, og jentene fikk litt friere tøyler enn de vanligvis gjør, men alt i alt så fikk vi hatt en god økt selv om den ikke ble helt som jeg hadde tenkt.

  SvarSlett
 6. Uke 8:
  Denne uka var det tid for keepertrening igjen. Det ble litt annerledes enn jeg hadde tenkt siden jeg følte at vi hadde mer å jobbe med på reaksjon etter forrige keepertrening. I tillegg var bare 1 av 3 keepere tilstede på treninga, noe som gjorde at jeg følte at vi ikke kunne gå videre på noe mer avansert. Vi kom oss likevel gjennom det jeg hadde planlagt med ulike reaksjonsøvelser, spill og straffekonkuranse. I tillegg så ønsket trenerne at utespillerne skulle få trene litt på forsvar, så da tok jeg keeperen til side, og hadde noen keeperøvelser. Jeg synes at økta gikk fint til tross for at det bare var en keeper, og jeg fikk mer tid til å observere, veilede og komme med tilbakemeldinger til den ene keeperen.

  SvarSlett