Aktive Lokalsamfunn

lørdag 30. mars 2024

Øktplan uke 8 - Julie - IL Skrim ski - Lyseblå gruppe

 

Øktplan for uke 8

Hva: skitrening

Hvor: Heistadmoen skistadion

Hvem: Lyseblå gruppe, 2.klassinger

Når: 18.00-19.00

Utstyr: 2 fotballmål, kjegler, vester/bånd, 1 fotball,  2x ball, erteposer, 4-5 terninger

Mål: Utvikle barnas samarbeidsevner gjennom stafetter og leker med fokus på samarbeid

Delmål: utvikle barnas balanse og tyngdeoverføring. I tillegg bli bedre på å gå på ski med staver, og koordinere de sammensatte bevegelsene.

 

Tid

Øvelse/Hva

Organisering/Hvordan

Hvorfor/Husk

Metode

20min

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotball på ski

Forbereder klart til fotball før trening starter. Setter opp to små mål, og kjegler for å markere banen. Hente også bånd for å skille mellom lagene.

 

Oppstart- samle alle i ring og sette i gang så fort som mulig. Presise, korte bekjeder. Ber alle om å legge fra seg staver, og ta av en ski. Tar av meg skien selv, for at de fort forstår hva de også skal gjøre. Deler inn i to lag gjennom å si hvor hver enkelt skal gå.

 

 

Prøver å dele inn så jevne lag som mulig + prøve å separere de tuller for mye sammen.

Vise og forklar + Oppdagende

 

Blir også litt ape metoden - følg meg - når  jeg tar av ski og staver. Da forstår de fort hva de skal.

15min

Balltog

Deler dem inn i to grupper/lag. Jeg bruker noen av barna + meg selv for å vise et øvingsbilde, og bruker så få ord som mulig til forklaring. 

 

Lagene står på rekke, som et tog, med en meters avstand mellom hverandre. Førstemann på hvert lag har en ball som han leverer fra seg mellom bena, til nestemann. Nummer to leverer den på samme måte til nummer tre. Slik fortsetter det gjennom hele rekka. Når den bakerste i rekka får ballen, går man med ballen i hendene og stiller seg fremst i toget, og sender ballen bakover igjen. Stafetten avsluttes når den som opprinnelig var først i rekka igjen står fremst. Dersom man mister ballen må man hente den og fortsette der den ble mistet.

 

Jeg og Martin blir med på hvert vårt lag for å skape enda mer engasjement.

Tar først en runde UTEN konkurranse, men kun for at de skal teste innad i laget og prøve seg frem. Deretter etter hvert si at vi kjører en konkurrase. Starte med førstemann til en hel runde, og deretter øke til to runder.

 

Merk: dersom det blir for lett, kan man øke vanskelighetsgradne med å ha større avstand mellom hverandre.

Oppdagende læring

25min                    

 

 

Terningstafett med staver

Mens barna spiller fotball begynner hjelpetrener å sette klar løypa nesten ferdig. Deler barna inn i 4-5 lag. Hvert lag får en terning foran seg ved start. I andre enden ca 50m frem står det en stor kjegle som skal være runding. Ved denne kjegla ligger det masse erteposer. For hver etappe skal man kaste terningen; dersom man får 1,2,3 får de ta med seg en ertepose ved venning. Men hvis de får 4,5,6 får de ikke ta med seg noe (må bare gå til runding og tilbake).

Prøverunde: Første laget som får 5 erteposer, roper ferdig.

Neste runde: førstemann til 10 erteposer.

Husk: presiser at de må vente med å gå til den som er ute på runde kommer tilbake. Må veksle.

 

Denne øvelsen er en fin lekpreget aktivitet hvor barna får øvd seg på å gå med staver. Finnes ikke så mange øvelser man kan ha med staver uten at det blir for tørt, så synes denne er fin for å få det gjort på en gøyere måte. I tillegg får de øvd på lagånd og samarbeid gjennom å oppfordres til å heie på hverandre.

Vise og forklare. Jeg går gjennom "løypa" for dem. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar