Aktive Lokalsamfunn

torsdag 19. oktober 2023

Periodeplan uke 41 til 45, Fiskum drilltropp, Vilde K

Mål for perioden uke 41-45: videreutvikle grunnleggende ferdigheter, respektere hverandre og samarbeide. 

 

Uke/dato

Sted/tidspunkt

Tema/mål

Progresjon

Begrunnelse/kommentar

41

 

 

 

Darbu folkehøyskole, 

17:00-18:30

Onsdag

Samarbeid og teknikktrening 

Øve på basis triks.  Samarbeid er viktig for å få en god flyt i  dans.

De er på et lavt nivå så vi skal gradvis og sakte øke vanskelighets graden og gjøre mer kompliserte øvelser 

Alltid viktig å jobbe med teknikk for å bli bedre å få mer kontroll over staven. Lurt å bruke tid på å få de til å bruke riktig teknikk tidlig, så det blir enklere å bygge videre på det senere. 

42

 

 

 

Darbu folkehøyskole,

17:00-18:30

Onsdag

Lek og ha det gøy med og uten stav, øve på troppen 

 

 

Jobber bedre sammen og har samarbeids leker. Gå gjennom troppen for å få bedre flyt. Fokus på første del av troppen.  

Her skal vi ha fokus på å samarbeide og bli trygge på hverandre, dette er viktig for at troppen skal se bra ut. For at de skal samarbeide skal vi ha noen samarbeids leker, dette gjør vi for at det skal være gøy å trene. 

43

 

 

 

Darbu folkehøyskole,

17:00-18:30

Onsdag

Teknikk på triks, samarbeid. 

Bedre teknikken på triks for å bygge videre. Samarbeide for å bli bedre, da er det viktig å passe på seg selv og ikke kommentere på andres feil. Øve på å gjøre bevegelsene store. Fokus på første del av troppen

Her skal vi ha fokus på teknikken i de ulike triksene, dette er viktig for å at barna skal få bedre kontroll over seg selv og staven. Det er viktig og kunne samarbeide i en tropp

44

 

 

 

Darbu folkehøyskole,

17:00-18:30

Onsdag

Teknikktrening og fokus på troppen. 

 

Bedre teknikk og bygge videre på grunnleggende øvelser.  

Fokus på andre delen av trippen 

  

Vi skal ha fokus på å utvikle de grunnleggende triksene og prøve å gå litt videre og se hvordan det går, evt gi forskjellige triks de skal øve på som passer de forskjellige nivåene. De skal også jobbe med å ha fokus på seg selv og ikke kommentere på andre. 

45

 

 

 

Darbu folkehøyskole,

17:00-18:30

Onsdag

Samarbeid i troppen. Kunne dansen på takten, med og uten musikk. 

Øke vanskelighetsgraden litt ved å ha fokus på samspill i troppen, se hverandre og gjøre det likt.

Her skal vi ha fokus på små detaljer, jeg skal være streng og stoppe de når de ikke er synkrone, dette er for at troppen skal bli mest mulig synkron. Viktig at alle har lært de riktige teknikkene, så det blir likt.

5 kommentarer:

 1. Uke 41, økta gikk bra, men under oppvarmingen var det to av barna som ikke ville høre etter, så jeg måtte konstant si at de skulle oppføre seg. Når vi gikk gjennom basis teknikker merket jeg at det var litt variasjon i nivå,
  jeg ga de forskjellige øvelser på det nivået som gjorde at de fikk en utfordring men også mestring.
  Vi hadde en sammarbeids lek fordi de trenger å kunne sammarbeide siden de er i en tropp og de sliter litt med det.

  SvarSlett
 2. Uke 42, de samme to barna ville ikke høre etter under oppvarmingen, så jeg har tenkt til å ta en prat med de og spørre hva årsaken er neste trening. vi startet med oppvarmings dansene noe som de fleste syntes er gøy, så gikk vi over til teknikk trening og de fortsatte der de slapp forje trening og alle hadde en progresjon. Vi øvde på første delen av troppen med og uten musikk og gikk gjennom små detaljer for at alle skal gjøre det likt, og at det ikke skal bli missforståelser og krangling/dårllig stemning under dansen. Etter hvert ble de flinkere til å høre på meg istede for å krangle med hverandre. De hadde knutemor for å øve på å sammarbeide. Til slutt øvde de på å fremføre troppen forran et publikum.

  SvarSlett
 3. uke 43, de barna som har vært litt vannskelige tidligere var veldig flinke under oppvarminga i dag, det hjalp å prate med de. i dag gikk vi rett fra oppvarming til å trene på troppen, de var ikke så konsentrerte i dag så det var vannskelig å få de til å holde fokus. De syntes det var vannskelig og å huske små detaljer i dansen som gir den mer fly, ettersom de glemte en del fortsatte jeg å ha fokus på del 1. sammarbeidet i dag var faktisk veldig bra. På teknikk delen fokuserte jeg på triks uten stav (stå på henda, snurre) fordi de måtte ha en pause fra drill teknikk, og jeg syntes det er viktig at de får en mestringsfølelse i løpet av treninga. på slutten hadde vi drill konkuranser som ballanse, kast. og på slutten fremførte alle dansene forran hverandre.

  SvarSlett
 4. uke 44, De var flinke under oppvarminga, og under teknikk delen. Under teknikk delen måtte jeg bruke mye deduktiv manuell metode, det gjode at de forsto bevegelsene mye mer og hjalp de til med å gjøre det teknisk riktig. under troppen. vi hadde fokus på de grunnøeggende øvelsene, noen gikk litt videre mens andre jobba på litt lavere nivå. under troppen gikk vi litt videre, i dag slet de med å passe på seg slev, mye dritt slenging mot hverandre etter jeg gjentatte ganger sa at jeg skulle passe på de. jeg syntes jeg var veldig streng under denne treninga, noe jeg ikke vil være, men noen ganger trenger de det.

  SvarSlett
 5. uke 45, i dag ville ikke en av kidsa være med i det hele tatt, så jeg ga hun valget om å bli med, sitte å se på eller dra hjem. hun ble enstund og var med på opplegget før hun dro hjem litt før. vi brukte veldig lang tid på teknikk og øve på triks for å få det til, og sånn at de skulle føle på mestring, de sliter med å vende av seg gamle vaner og alle krever veldig mye oppmerkosmhet. under troppen kom vi litt videre, men de har en tendens til å glemme så neste gang skal vi ha mer fokus på tropp for at de skal huske det bedre. hver gang de kom med kommentarer til hverandre så tok jeg det opp at de ikke skal bry seg om de andre men passe på seg selv, og de ble bedre på det. skjedde ikke like mange ganger som de fjorje treningene.

  SvarSlett