Aktive Lokalsamfunn

torsdag 19. oktober 2023

Periodeplan uke 41 til 45 - Julie - Skrim SKI

Periodeplan uke 41 til 45

Klubb/gruppe: IL SKRIM SKI, lyseblå gruppe - 2.klasse (7-8 år)

Navn: Julie

 

Mål for perioden: Ha det gøy, skape trygghet og aktivitetsglede.

 

Uke/dato

Sted/tidspunkt

Tema/mål

Progresjon

Begrunnelse/kommentar

41

 

 

 

Heistadmoen

Mandag 18:00-19:00

Bli kjent, skape trygghet -og aktivitetsglede gjennom lek.

Ha det gøy og trygt på skitrening. Bli gode på å følge "rutiner" og høre på bekjeder fra trener.

De første øktene med nye utøvere og meg som ny trener blir det viktig å skape et trygt miljø. Derfor fokus på å bli kjent. I tillegg introdusere for rutiner som er ønskelig for perioden. Enkle kjente leker slik at det blir mye aktivisering og gøy i starten.

42

 

 

 

Heistadmoen

Mandag 18:00-19:00

Bli kjent, skape trygghet -og aktivitetsglede gjennom lek.

Ha det gøy og trygt på skitrening. Bli gode på å følge "rutiner" og høre på bekjeder fra trener.

De første øktene med nye utøvere og meg som ny trener blir det viktig å skape et trygt miljø. Derfor fokus på å bli kjent. I tillegg introdusere for rutiner som er ønskelig for perioden. Enkle kjente leker slik at det blir mye aktivisering og gøy i starten.

43

 

 

 

Heistadmoen

Mandag 18:00-19:00

Utvikle barnas samarbeidsevner gjennom stafetter og leker med fokus på samarbeid.

Bli bedre på å samarbeide med hverandre.

Samarbeid er viktig å ha fokus på i tidlig alder. Det skaper bevissthet, respekt og solidaritet. Kan bidra til at alle føler seg inkludert på en annen måte.

44

 

 

 

Heistadmoen

Mandag 18:00-19:00

Utvikle barnas koordinasjon og kroppsbeherskelse gjennom varierte øvelser.

Få bedre beherskelse over egen kropp og forbedre de koordinative egenskapene.

Er viktig å trene på dette for å utvikle barnas grunnleggende motoriske ferdigheter.

45

 

 

 

Heistadmoen

Mandag 18:00-19:00

Utvikle barnas aerobe utholdenhet gjennom lekpreget aktivitet

Få opp pulsen og kjenne at man blir sliten. Ha det gøy!

Utholdenhet er viktig å trene for alle, men siden barna er ganske små velger jeg å legge det inn på en indirekte og morsom måte gjennom lek.

5 kommentarer:

 1. Uke 41: første økta med barna gikk veldig bra. Hadde enkle sistenvarianter, rødt og grønt lys, hauk og due, navnerunder og hermegåsa. Barna hadde veldig gøy, og vi lærte alle navna til hverandre. De var også veldig enkle å ha med å gjøre denne økta, og fulgte beskjedene. Eneste som ikke gikk helt etter planen var rødt og grønt lys hvor jeg synes det ble litt mye dødtid - derfor avsluttet jeg det raskt og byttet aktivitet.

  SvarSlett
 2. Uke 42: den andre økta var fokuset litt mer samarbeid og jeg introduserte dem til en ny aktivitet; kortstokkstaffet. Denne økta var litt mer utfordrende enn den første, da et par av gutta var veldig energiske og dårlige på å høre etter beskjeder. Dette var visst en guttegjeng som trenerne har hatt en del trøbbel med tidligere. Krevde at man var enda mer autoritær og streng. Men ellers var økta bra, og barna synes kortstokkstafett var veldig gøy. ellers hadde vi en kreativ oppvarmingslek, dosisten og hauk og due. Tenker det viktigste i starten er å kjøre litt kjente leker slik at det blir mye aktivisering og de føler seg trygge på treninga. Det kom noen nye også, så da satte jeg igjen stort fokus på navnerunder og navnhuskelek som avslutning.

  SvarSlett
 3. Uke 43: i dag startet vi med hermegåsa som oppvarming hvor barna fikk være med og teste kreativiteten. Det syntes de var gøy. Som neste aktivitet hadde vi lenkesisten. Dette gikk også ganske greit, men er fortsatt et problem med den lille guttegjengen som ikke hører på alle bekjeder fra noen av oss trenerne. Bla problem med sklitaklinger; men har tatt mer kontakt med foreldrene nå så håper det blir bedre. Som neste aktivtet hadde jeg "Tannbørsten kommer" som er vri av haien kommer. De synes det var gøy med noe litt nytt. slitne ble de også! Avslutten med hauk og due igjen, da de er veldig glad i den leken. Helt til slutt navnerunde-repetisjon. Bra økt, men krevde mer energi og bruk av "strengestemmen" enn hva jeg/vi syntes det burde ha vært. Men barna var aktive og hadde det gøy - det var det viktigste. + var minimalt med dødtid

  SvarSlett
 4. Uke 44: denne økta ble veldig vellykket. Var snøvær, så var litt vanskelig å ha økt på beina, men gikk fint å holde på i løssnøen. Varmet opp med doktorsisten hvor vi ble litt varme. Deretter en glidende overgang til "troll, stein, hekst" som er ganske likt stiv heks bare med flere elementer. Dette har vært et forslag fra barna tidligere, så derfor gikk det veldig kjapt. For å unngå mye dødtid med samling ropte jeg bare ut at vi byttet lek. Det gikk veldig fint. Deretter hadde vi terningstaffett som falt veldig i smak hos barna. Delte inn i 4 lag. Lagde en startstrek og en "pinne" de skulle snu rundt i andre enden. Hvis de fikk 1 eller 2 kunne de løpe vanlig begge veier. Hvis de fikk 3 eller 4 måtte de hoppe frem, og løpe vanlig tilbake. Fikk de 5 eller 6 måtte de hinke frem, og løpe vanlig tilbake. Hver person på hvert lag løper to ganger hver. Funka kjempebra. Vi tok to runder med dette (dette er også en fin lek man kan spørre barna om innspill til andre "øvelser" ved terningen). Avsluttet med litt dansk stikkball før vi tok navnehuskeleken

  SvarSlett
 5. Uke 45: dette var årets første trening på ski! regnet og var veldig vått så måtte gjøre noen endringer eks ikke stiv heks. Varmet opp med nappe hale på ski. Var gøy og utfordrende. Deretter hauk og due på ski. først kjørte vi det som vanlig, før jeg i runde nr2 la inn at vi skulle kun ha på en ski. Da fikk barna utfordret skiferdighetene og balansen. Hadde deretter hinderløype hvor jeg satte opp kjegler de skulle gå slalåm rundt, noen de skulle dukke under, hoppe over og gå baklengs. etter de hadde prøvd en del runder, sa jeg de skulle gjøre det samme to og to med å holde hverandre i hendene. da ble det også litt samarbeid inni det. avsluttet med navnehuskeleken. Ble en kjempebra økt hvor barna hørte mye bedre etter.

  SvarSlett