Aktive Lokalsamfunn

fredag 20. oktober 2023

Periodeplan uke 41-45, Skrim jenter 2012

Uke/dato

Sted/tidspunkt

Tema/mål

Progresjon

Begrunnelse/kommentar

41

 

 

 

Dag: Tirsdag 10. oktober

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

Bli kjent med laget og deres nivå. Gjøre spillerne trygge på meg som trener.

Vite litt hvordan spillerne ligger an i forhold til hvordan jeg tenker å tilrettelegge øktene

Gjøre spillerne klare over ulike rutiner, og høre på beskjeder.

Viktig for å vite hvordan jeg skal forberede treninger videre. Det er også vesentlig at spillerne hører på treneren slik at vi får utført treningen på best mulig måte.

 

Har avtalt med trener at vi ved noen anledninger skal dele inn laget etter nivå, der jeg vil ha ansvar for enten gruppa med lavere nivå, gruppa med høyere nivå eller keepere.

42

 

 

 

Dag: Tirsdag 17. oktober

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

 

Bli bedre på pasninger og mottak i bevegelse gjennom ulike former for øvelser, lek og spill.

Fokus på høy arm, motsatt bein fram og rotasjon i overkroppen.

Ser at dette er noe flere strever med fra forrige trening, og det er noe av det mest grunnleggende man bør kunne i håndball.

 

Ble enig med trenerne at vi noen ganger skal dele inn visse øvelser i forhold til nivå, og at jeg innimellom skal ha med meg noen av jentene og ha keeper-trening. Trenerne på laget er likevel opptatt av samhold i laget, og de ønsker derfor både å ha hele laget samlet, men også tilrettelegge for at spillerne får den utfordringen de trenger på trening slik at det ikke blir kjedelig.

43

 

 

 

Dag: Tirsdag 24. oktober

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

Bli bedre på pasninger og mottak i fart ved bruk av ulike former for øvelser, lek og spill.

Litt mer avanserte øvelser enn fra forrige trening. Fortsatt fokus på høy arm, stem med motsatt bein og rotasjon i overkroppen.

Øve på å ta imot ballen med hendene i en trekantposisjon (tomler og pekefingre) foran ved brystet.

Ønsker å jobbe litt mer med det, selv om jeg føler at jentene er blitt bedre. Gode pasninger og mottak  er noe av det mest grunnleggende i håndball, og det er derfor vesentlig at dette blir prioritert.

Ser også at noen av spillerne sliter litt med å ta imot ballen på riktig måte.

44

 

 

 

Dag: Tirsdag 31. oktober

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

Trene på finter og skudd ved hjelp av ulike øvelser.

Bruke tekniske øvelser til å forbedre automatikken i finter, og gå igjennom hvilket bein man skal satse ved utførelse av skudd.

Dette er noe trenerne ønsker at jeg skal vektlegge på trening. De har jobbet en del med det, men siden vi har en del nye og noen som ikke er så erfarne, så er det viktig at vi trener på dette slik at jentene blir trygge på det.

45

 

 

 

Dag: Tirsdag 7. november

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

Trene på finter og skudd gjennom ulike former for spill.

Gå videre med det vi trente på under forrige økt, og prøve å trene på å bruke finter og plassere skudd i spill.

Det er viktig at spillerne klarer å bruke det de har lært på trening også i spill. Derfor vil vi i denne økta gå gjennom hva vi lærte under forrige økt, og bruke spillrelaterte øvelser til å forbedre teknikk og utførelse.6 kommentarer:

 1. Uke 41
  Jeg synes økta gikk helt greit. Det var litt vanskeligere enn jeg så for meg, med tanke på at det var veldig stor nivåforskjell innad i laget. Det var også uvant å trene 11-åringer fremfor klassen, og det merket jeg både med fokuset, intensiteten på trening og hvordan de valgte å utføre ulike øvelser. Jeg var ikke forberedt på at de ikke hadde faste keepere, noe som gikk litt imot det jeg hadde planlagt. Det var noen på laget som hadde sin første trening denne dagen, noe som måtte tas hensyn til. Likevel har jeg fått et innblikk i hvordan disse jentene er, og hvilke forventninger jeg kan stille til dem på trening. Jeg hadde nok litt høyere forventninger før jeg kom dit, enn det jeg har nå. Ellers syns jeg det gikk fint, og de var en veldig sosial og hyggelig gjeng. Siden det var første trening, og ting tok litt lang tid, valgte jeg å droppe stafetten.

  SvarSlett
 2. Uke 42
  Jeg synes denne økta gikk bedre enn forrige gang. begynner å bli litt kjent med jentene og lære meg noen navn. I løpet av økten synes de ble flinkere på å kaste og motta pasninger, og jeg synes også de utviklet seg litt i form av kast og mottak i fart. Vi har fortsatt litt å jobbe med i angrep med å "møte" ballen, menn ellers så syns jeg de var veldig flinke. Vi bestemte oss for ikke å ha vanlig spill på slutten, og heller bare fokusere på spill med 3 lag med færre spillere på banen. Vi kjørte også en straffekonkurranse på slutten siden dette er noe de trenger å trene på i forhold til kamper. Føler også jentene begynner å høre litt mer på meg, og ser meg som en av trenerne. Denne økta gikk vi også igjennom litt regler vi ønsker å ha på laget, og jeg synes i stor grad at det fungerte veldig bra med tanke på å ikke tulle rundt og ikke skravle eller stusse ball når vi snakker. Før økta hadde jeg også et møte med trenerne der vi avtalte litt om hvordan vi tenker å løse treningene fremover med tanke på ulike nivåer osv.

  SvarSlett
 3. Uke 43
  Denne økta fikk jentene trent litt mer på pasninger og mottak i fart. De fikk teste seg litt med en øvelse der de stod i hjørnene i en stor firkant, og skulle kaste ballen rundt i firkanten i fart. de dem kastet til skulle begynne å løpe litt før slik at de også fikk ballen i fart. Dette er noe jentene sliter med, men det tok seg opp en god del underveis i øvelsen. Vi skulle egentlig spille litt på halv bane, men det droppet vi siden treneren til jentene heller ønsket at vi skulle bruke mer tid på å spille på hel bane. Vi kjørte derfor en kort kaste konkurranse isteden, før vi gikk over på spill. Alt i alt føler jeg at jentene har fått mer respekt for meg som trener, noe jeg i stor grad tenker at er fordi de har blitt bedre kjent med meg.

  SvarSlett
 4. Uke 44
  Treningen blir avlyst på grunn av Halloween, så kommer til å flytte planene for denne uken til neste uke.

  SvarSlett
 5. Uke 45
  Denne økta gikk til å gjøre det jeg egentlig hadde planlagt i uke 44, og jeg synes alt i alt at økta ganske greit. Jeg merket at jentene var litt ufokuserte i starten og det var en del som ikke fikk med seg beskjeder. Det førte til at jeg måtte bruke tid på å forklare hva vi skulle gjøre flere ganger. Ut over økta gikk det bedre og bedre. Jentene begynte å få til de øvelsene jeg hadde satt opp, men jeg ser fortsatt at det er mer å jobbe med. Jeg kunne også vært flinkere til å presisere hva som var temaet for økta. Jeg hadde egentlig planlagt spill på halv bane på slutten for at de skulle få inn mer teknikk på finter og at vi kunne gå gjennom det litt tydeligere. Det endte med at det ble på hel bane isteden siden trenerne mente at jentene trengte mer løping.

  SvarSlett
 6. Uke 46
  Denne økta gjorde jeg det jeg egentlig hadde planlagt for uke 45. vi jobbet videre med finter, der vi hadde noen finteøvelser på starten, også en del spill på slutten. Denne økta prøvde jeg å legge litt mer fokus på skuddplassering i tillegg. Jeg synes økta gikk veldig bra, og jentene var veldig flinke til å høre etter og gjøre som de fikk beskjed om. Jeg så også at de fleste begynte å få til finter ganske bra, selv om noen fortsatt sliter litt. I oppvarminga valgte jeg å bytte ut "spill på kurver" med hauk og due med ball siden vi hadde hatt spill på kurver en del før.

  SvarSlett