Aktive Lokalsamfunn

fredag 20. oktober 2023

Periodeplan Skilpaddekurs Oscar

 Skilpaddekurs. 

Periodeplan uke 41 til 45, ØESK, Oscar Skjoldhorne 

 

Mål for perioden: 

Flyte som en pil på magen og på ryggen, med armene strukket frem, i minst 15 sekunder på hver side. 

De skal kunne hoppe fra kanten flyte opp i pil, dreie til ryggen og puste på ryggen. 

 

Dette klarer de: 

Disse barna kommer fra tidligere kurs som heter Hval. Der lærer de å dykke og bli komfortable med å ha hodet under vann. De klarer å åpne øynene og se farger under vann. De klarer å hente ringer fra bunn av bassenget både med og uten hopp fra kanten. 

 

Skilpaddekurs: 

Skilpadde-nivået fokuserer på kjernefunksjonen 'Flyte', som innebærer at man opplever oppdriften i vannet. Den bevisste opplevelsen av at vannet 'bærer' kroppen er helt sentral i svømmeopplæringen. Flytingen påvirkes av kroppens holdning, og ikke minst pusting. Forutsetningen for å flyte er at mest mulig av kroppen er under vann. Derfor følger flyting etter dykking. 

 

 

 

Uke/dato 

Sted/tidspunkt 

Tema/mål 

Progresjon 

Begrunnelse/kommentar 

41 

 

 

 

Hokksund svømmehall 

Søndag 15.10 

Kl 16:30 

Introduserer meg selv og får vite navnet deres samtidig som jeg tar opprop. Fokuserer på å lære mest mulig navn ettersom det gjør det lettere å kommunisere med barna og gjør at de føler seg sett. 

 

Gjør de kjent med regler og hva jeg forventer av de. De skal ikke løpe på kanten. Steller seg inntil veggen og ser mot meg og følger med da jeg snakker. Ikke ha hodet under vann da jeg forklarer øvelser. 

  

Fokuserer på å flyte på magen. 

 

Starter med å det letteste som er å flyte på magen. 

Blir kjent med barna så de kan føle seg trygg på meg og så de ikke skal føle at de dummer seg ut viss de gjør noe feil. Jeg lærer meg navnene deres så det blir enklere å komunisere med hver enkelt. 

 

Gjør de kjent med regler så de er klar over hva jeg forventer. 

 

Begynner enkelt sånn at det ikke blir for mye å gjøre på en gang. 

 

42 

 

 

 

Hokksund svømmehall 

Søndag 22.10 

Kl 16:30 

 

 

 

Spør om det er noen som husker navnet mitt og hvis ikke så introduserer jeg meg sel igjen. Får høre navnene deres under opprop. 

 

Minner de på regler. 

 

Fokus på å flyte på ryggen. 

 

Flyte på ryggen. 

Ser om de husker navnet mitt for å vite om jeg var tydelig nok. Jeg prøver å huske navnene når jeg snakker til de og prøver så langt det går og bruke navnene deres. 

 

Flyte på ryggen så de er klare for å kombinere flyting på rygg og mage neste gang. 

43 

 

 

 

Hokksund svømmehall 

Søndag 29.10 

Kl 16:30 

 

 

 

 

Spør om de husker navnet mitt og hvis ikke så introduserer jeg meg sel igjen. Får høre navnene deres under opprop. 

 

Minner de på regler. 

 

Fokus på å flyte mage rygg og rotere. 

Flyte på mage og rygg med rotasjon 

Bruker aktivt navnene dems når jeg snakker til de. 

 

Kombinerer flyting på mage og rygg ved å rotere mellom de. 

44 

 

 

 

Hokksund svømmehall 

Søndag 05.11 

Kl 16:30 

 

 

Spør om de husker navnet mitt og hvis ikke så introduserer jeg meg sel igjen. Får høre navnene deres under opprop. 

 

Minner de på regler. 

 

Fokuserer på å rotere med armer i pil etter hopp fra kanten. 

Flyte med armer i pil, roterer etter hopp. 

Flyter med armene i pil og roterer sånn for at de skal klare krevene lettere. Hopper også fra kanten og deretter flyter på  magen og så roterer til ryggen. 

45 

 

 

 

Hokksund svømmehall 

Søndag 12.11 

Kl 16:30 

 

 

Spør om de husker navnet mitt og hvis ikke så introduserer jeg meg sel igjen. Får høre navnene deres under opprop. 

 

Minner de på regler. 

 

Setter sammen alt de har lært og ser om de klarer delmålene. 

Setter samen alt. 

Nå bør de være klar til å teste målene så da tester vi for å se hva som har fungert og hva de evt må øve mer på. 

6 kommentarer:

 1. Øktene gikk som planlagt og jeg ble godt kjent med barna i løpet av perioden. De klarte delmålene innen 4 gangen og ble veldig flinke. 3 kurset var det en del frafall men kurset gikk fortsatt bra og jeg fikk mer tid til å fokusere på de som var der.

  SvarSlett
 2. Økt 1 ble jeg kjent med Barna og lærte alla navna. jeg forklarte det vi skulle lære i løpet av perioden og forklarte det jeg krevde fra de. At de hører når jeg snakker og ikke spruter vann eller løper på kanten. begynte rolig og gjennomførte økta.

  SvarSlett
 3. Økt 2 gikk veldig bra, jeg huska alle navna noe som hjelper med å gi hver enkelt veiledning og gjør det lettere å komunisere med barna.

  SvarSlett
 4. Økt 3 gikk ikke helt som planlagt som følge av et stort frafall av barna. da fikk jeg en god mulighet til å øve og hjelpe masse med de barna som var der.

  SvarSlett
 5. Økt 4 testa vi delmålene og alle klarte det de skulle! dette fikk de ros for. vi fortsatte å øve mer og jeg forklarte hvordan de kunne klare ting enda bedre en de alerede klarte.

  SvarSlett
 6. Økt 5 testa vi delmålene på nytt og de klarte det like bra hvis ikke enda bedre i dag. De viste foreldre hvor flinke de hadde blitt og etter vi hadde gjennomført økta bestemte jeg meg for å gi de litt ekstra frilek ettersom de hadde vert så flinke.

  SvarSlett