Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 18. oktober 2022

periodeplan uke 41 - 45

 

Periodeplan uke 41 til 45, aktiv ung på Sense trening og helse, 8-15 år

 

Mål for perioden: bedre den generelle styrken i kroppen, for å så videre i uke 43 ha koordinasjon 

 

Uke/dato

Sted/tidspunkt

Tema/mål

Progresjon

Begrunnelse/kommentar

41

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Forbedre den generelle styrken i kroppen gjennom egen kroppsvekt

Lære ulike styrkeøvelser og kunne gjennomføre de på en god måte. Fokus på egen kroppsvekt i starten og gjøre det i parr for ha det morsommere og mer motiverende sammen. 

Jeg har valgt å starte perioden med styrke fordi det finnes et bredt utvalg at øvelser som passer for alle aldere. Med par øvelser vil barna ha det morsommere og kunne hjelpe hverandre. 

42

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Forbedre den generelle styrken i kroppen gjennom lette vekter. 

Fortsette med ulike styrkeøvelser, men legge på lette vekter, for at det skal være mer spennende og motiverende å gjennomføre. Her vil jeg ha barna hver for seg for å unngå tulling med vektene. 

Her har jeg valgt å ha barna 1 og 1 for at de skal kunne fokusere på øvelsene sine. Siden jeg legger ut noen lette vekter som de kan bruke, så vil de kanskje syntes det er gøy å prøve noe nytt og kunne utfordre seg selv. 

43

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Forberede koordinasjonen gjennom teknikk. 

Her vil jeg ha en form for utholdende koordinasjon. Ved å legge step kasser på rekker bortover og gjøre ulike koordinasjonsøvelser bortover. 

Dette har jeg valgt fordi jeg mener det er en fin måte å bli kjent med hvordan koordinasjon er. Og med denne type øvelse kan barna utfordre seg på ulike vanskelighetsgrader. 

44

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Forbedre koordinasjonen gjennom lag samarbeid 

Her vil jeg sette sammen lag hvor de skal samarbeide om å koordinere noe. 

Her får barna utfordret seg samtidig som de må samarbeide. Dette vil gjøre økten morsom, samtidig som det vil påvirke koordinasjonen positivt. 

45

 

 

 

Sense onsdag 15.00-15.45

Forbedre koordinasjonen gjennom ulike leker. 

Her vil jeg bruke ulike leker for å påvirke barnas koorninative egenskaper. 

Dette gjør jeg for at det skal bli en morsom avslutning på perioden, hvor de samtidig påvirker de koordinative egenskapene.

1 kommentar:

 1. Første økt: bli bedre kjent leker, de likte det ganske godt og det var stort oppmøte på timen.

  Andre økt: idag hadde jeg stasjonstrening med styrkeøvelser. Jeg brukte lette vekter i tillegg til strikker. De likte syntes økten var grei å gjennomføre, og ville ha mere styrke fremover.

  Tredje økt: idag hadde jeg styrketrening i parr. To og to var sammen, og jeg hadde sirkeltrening med kroppsvekt. De syntes noen av øvelsene var litt vanskelige å gjøre sammen, så jeg tar det med meg videre til en evt lik økt senere.

  Fjerde økt: idag hadde jeg fokus på koordinasjon, og spesielt øye-fot koordinasjonen. De fikk utfordret seg selv, men på slutten begynte noen å daffe litt av, så da avsluttet jeg med en just dance som de likte veldig godt.


  Femte økt: idag var de bare 5 stykker, fokuset var koordinasjon, så jeg hadde et opplegg med blanding av konkurranse, lek og reaksjon. De syntes det var gøy, spesielt avslutningen med reaksjonstest.

  Sjette økt: idag var vi også bare 5 stk. Idag hadde jeg konkurranser hvor de måtte løpe og hente ting og i tillegg hadde jeg kortstafett. De var veldig flinke til å høre på idag, så det ble en bra økt:)

  SvarSlett