Aktive Lokalsamfunn

søndag 16. oktober 2022

Økt 1, uke 41, Håndball Skrim IL, Susann Løvås

 

Økt plan

                                                                                                                                                                                                                                       Navn: Susann

Klasse: 3IDA

Dato: 10.10. 2022

Varighet: 90 min

Målgruppe: j09 (12/13)

Tema oppgave: Tekniske ferdigheter ved kast og mottak                                                                                                                                                   

Mål for økten: Bli kjent med laget og spillernes nivå

 


Varighet (tid)

Hva (Innhold)

Hvordan (organisering)

Hvorfor (begrunnelse)

Metode/merknad

Oppvarming: 30 min

 

 

10 min 

G: del 15 min

 

 7 min
7 min

 

 

 

 


 S: del 15 min

 10 min

 

 

5 min

De har en fast start på økten, med løping med musikk i ca. 5 min.

 

Bli kjent

 Hermegåsa

 

 

 

 

 

Kaste to og to

 

 

 

 


Spille på stengende

 

 

 

 

 

 

 

 Målvakten

De jogger opp og ned banen, med musikk(Bli kjent) I en ring, sier hei, snakker kort om meg selv, så spør jeg etter navnene deres. Så begynner jeg å forklare første øvelse.

 

 Utøverne steller seg på en rekke, første begynner med en rolig øvelse, så går den bakerst i rekken og neste på rekken finner en øvelse, tempoet går gradvis opp. 

Går sammen to og to, med en ball. Parene steller seg ovenfor hverandre med kort avstand i starten. Etter hvert som de blir varmere i armen blir avstanden lenger fra hverandre.

 

 

Deler gruppen i 2, de som sto og kastet på linje på et lag, og de andre som sto ovenfor på det andre laget. Så får det ene laget vester og samles på midten. Går igjennom regler, når alle har forstått reglene og leken, så starter det ene laget med ballen. Poenget er at lagene har sitt mål å forsvare. Lagspill med håndballregler, hvor det er om å gjøre å holde ballen inntil motstandernes målstenger.  Får man ballen på motstandernes mål, er det poeng, og de andre får ballen.

 

Målvaktene går i mål, utespillerne stiller seg på to rekker, avstand omtrent som bredden på målet. Alle har hver sin ball bortsett fra en spiller først i rekken. Når pådrag og pasninger er gjennomført rygges det ut i posisjon for å motta ny ball i fart mot mål og skudd. Styrte skudd.  
For å bli kjent med laget, og for at gruppa skal bli kjent med meg, for å skape et godt og trygt miljø. Hermegåsa gjør jeg for at oppvarmingen skal være gøy, og at de kan vise hva slags øvelser de kjenner til fra før av. Jeg velger å bestemme litt av tempoet, slik at de ikke starter for hardt ut, og hjelper med å velge øvelser slik at de ikke skal syntes det er skummelt og for å holde intensiteten oppe.

 

For å varme opp kastarmen som skal brukes mye til pasninger og skudd i hoveddelen. Viktig at den er varm, for å unngå skader i skuldre og armer, Med  en arm som er oppvarmet blir bevegelsesutslaget bedre som gjør at ballhandlingen videre i økten blir bedre.

Lek for å få opp intensiteten. Her er det fokus på samspill og kontringer, som er relevant i håndball. Her brukes også forsvarstekniker for å hindre ballen i å treffe stanga. Denne øvelsen tar for seg mange fine elementer.

 

 

 

 

 

Målvaktsoppvarming gjør vi for å varme opp målvaktene til å bli best mulig til økten som kommer, og for at utespillerne skal få øvd på å plassere skudd. Å gjøre målvakts oppvarmingen på denne måten gjør at utøverne får pådrag og videre spill trening.
Følg meg metoden

 

 

 

 

 


Vise og forklare

 

 

 

 

Situasjonsbestemt læring

 

 

 

 

 

 

 

 

 Oppgavestyrt læring

Hoveddelen: 45 min

 

15 min

 

 

 

 

 

 

15 min

 

 

 

 

 

 


 10 min

Firkanten (bananen)

 

 

 

 

 

 

 

 3 og 3 kontringer med forsvar

 

 

 

 

 

 

 Straffekast

Deler gruppen likt opp i 4 hjørner. Trenger kun en ball i starten, så øker vi med flere om det lar seg gjøre. Her skal utøverne hoppe over et hjørne. Et hjørne starter med ballen, første på rekken kaster ballen til første på rekken i hjørnet foran seg. Når man har kastet ballen, løper man i en bananform og får tilbake ballen av den dem kasten til, og kaster den til neste hjørne, der stopper da den første som kastet.

 

Målvaktene står i hvert sitt mål. Utøverne går sammen 3 og 3. 3er paret får ball fra målvakt på utsiden av det ene målfeltet. Spiller seg fremover mot andre siden med frie pasninger. En av spillerne skyter på mål, når ballen er skutt står 3er paret igjen i forsvar til neste kommer. Når neste har kommet, går det paret i forsvar og de andre løper tilbake.

 

Målvaktene står i mål, bytter på å stå om de er flere. Resten steller seg på en rekke bak 9 meteren, så går 1 og 1 frem til 7 meteren og skyter når jeg sier pip/gir signal. Her er det viktig å ikke bevege foten over streken eller løfte den når man skyter. Den som skårer går til den ene siden og de som bommer går til den andre siden. Den som står igjen til slutt vant. Kjører flere runder.

Her får utøverne vist meg deres ballferdigheter, ballkontroll og pasningsferdigheter. Utøverne for også i denne øvelsen bedre ferdigheter i kast og mottak i fart.

 

 

 

 

 

 Kontringer øvelsen valgte jeg for da må man ha ballkontroll i fart. Skal gi gode pasninger til medspillerne, og gode mottak. Utøverne for god trening på kast og mottak i fart. Jeg valgte å ha forsvar, for å trene på duellspill. Her får jeg et innblikk på samarbeidet i forsvar og samarbeidet for å komme igjennom.

 

 

 Straffekast gjorde jeg for å ha en morsom avslutning på økten. Selv om det er en gøy avslutning, er det en viktig øvelse. Her for målvaktene trent på skudd fra 7 meter, og utøverne for øvd på å ta straffekast. Plassering av skudd, og fokus på riktig beinstilling.

 Vise og forklare

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppgavestyrt læring

 

 

 

 

 

 

Oppgavesyrt læring

 

 

 

 

 

Avslutning: 10 min

 

 

 

 

 

 

 

 

Uttøyning og oppsummering av økten.

Starter med å samle alle i en halvsirkel, der dem tøyer samtidig som jeg spør jentene hvordan økten var.

Uttøyning gjør jeg for at utøverne skal få bedre bevegelsesutslag som er viktig i håndball.

Å få tilbakemeldinger er viktig for at jeg skal kunne lage et så interessant og morsomt opplegg som mulig for jentene, og for å høre hva som fungerte og ikke for planlegging av økter videre.  

Apemetoden

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar