Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 15. mars 2016

Øktplan Ungdomsløftet KIF Turn

Navn: Kristoffer & Stian
Dato: 15.03.2015
Tidspunkt: 19:30-20:10
Målgruppe: Barn og ungdom (12-28)
Sted: Idrettshallen
Elever på 11-12 år er i puberteten, men det er ulikt hvor utviklet dem er fysisk. Barn i denne alderen er også veldig ulike når det gjelder respons på kritikk, ros osv. De er også forskjellig når det gjelder læringsmåte og konsentrasjonsevne. Det er derfor viktig å tilrettelegge aktiviteten slik, at elevene opplever mestring og på denne måten får indre motivasjon.

Mål: Øke elevenes aerobe utholdenhet ved hjelp av ulike aktiviteter, mest lek.

Ferdighetsmål: Elevenes ferdigheter og utholdenhet skal forbedres

Kunnskapsmål: Elevene skal lære hvorfor man må varme opp og hva som er forskjellen på generell og spesiell oppvarming.  De skal forstå øvelsene som er planlagt, slik at ved en senere trening jeg trenger mindre forklaring.

Holdningsmål: Elevene skal oppleve mestring under økta. Elevene skal samarbeide godt og ha det gøy. De skal innarbeide rutiner for oppvarming og uttøyning.Hva
Innhold
Tid
Metode
Hvorfor
Hoveddel (elevene er allerede varme da vi skal holde økten)

1.       Stikkball
Elevene sprer seg utover i salen. 1-2 baller blir delt ut, starter med 1, avslutter med 2. De som blir skutt skal gå ut av banen og fullføre 10 pushups eller 10 spensthopp.

2.      Hente ball-stafett
Deler inn i 4 lag som sprer seg ut i hvert sitt hjørne. EN boks med baller blir stående i midten av salen. Om å gjøre å hente så mange baller som mulig. Gjennomfører 2-3 ganger.

3.      Suicide
Elevene/barna blir delt inn i lag på 2-3 personer. Starter på en side av salen. Løper først til første kjegle, så tilbake. Så til kjegle nr 2, så tilbake, etc. Helt til de har fullført hele lengden (kjegle 4 eller 5 mest sannsynelig)

5-10 min


5-10 min

7-10 min
Vise og forklare
Øke fysisk og psykisk prestasjonsevne

Øke motivasjon

Bedre deltagernes aerobe utholdenhet, dette medfører bedre trivsel, glede og konsentrasjon utenom treningen.

Barna skal ha det gøy og sosialt på trening.
Avslutning (5-10 min)
Uttøyning av følgende muskelgrupper:
• Quadriceps (ytterside og innerside fokus)
• Hamstrings
• Ankelstrekker
• Bryst
• Gluteus/sete
5-10 min.
Følg meg metoden
-Blodgjennomstrømming
-Hindre skader
-Øke bevegeligheten i ledd
-Bedre teknikken

Tøye på musklene som var sentrale i hoveddelen.
Lære seg øvelser og rutiner for å unngå skader og holde bevegeligheten i leddene oppe.

2 kommentarer:

  1. Veldig bra økt! Barne er mer trygge på oss, og vi er mer trygge på barna. Det blir bedre og bedre for hver gang nå. Denne økta syntes jeg gikk supert. Gøy å se hvor ivrig barna blir når man slenger inn litt stafetter, og ingen av de gir noe uttrykk for at de ikke liker det, selvom det blir bitelitt konkurransepreget. Alle øvelsene vi valgte gikk fint. Forklaringene av øvelsene også tok de relativt raskt til seg.

    SvarSlett
  2. gruppa jobbet bra, og vi samarbeider bedre og bedre sammen. øvelsene denne gangen var litt annerledes, med stafetter og konkurranse som det virka som de likte veldig godt. veldig fornøyd med hvordan økta gikk.

    SvarSlett