Aktive Lokalsamfunn

søndag 12. februar 2023

periodeplan uke 7.10 il bevern langrenn

 

ØKTPLAN

 

 

 

 

 

NAVN:      hauk,max                                                                                                        DATO: 20.02.23

 

MÅL FOR ØKTA: forbedre skøyteevner ski

 

STED: Bevern

 

 

UTSTYR: skiløype, skiutstyr, liten bakke

 

 

 

 

TID/Utstyr

Hva

Hvordan

Hvorfor

 

 

 skiløype

 skiutstyr

 

 

 

  Gå ett par runder i løypen

 Elevene følger etter Max og Hauk og kan ikke gå forran de eller bak Helene. Går enten flere runder i nærområdetellerenlengerrunde.

 For å bli klare for ski i hodet og bli varme i kroppen

 

 

 Liten bakke

Skiløype

skiutstyr

 

 

 Gå bortover

Til hoveddelenavstadionoglaungeneprøvesegfremlittibakken.Ungenehargåttveldigmyepåflatmarksådeterpåtideatdeførprøvesegilittnedoverbakke.


Etter vi har prøvd oss litt frem tar vi noen runder med stafetter hvor de er 2 og 2 og har fokus på teknikk i skøyting. Eventuelt gi dem litt oppfriskning i skøyteteknikk før vi starter

Etter det kjører vi hest og kjerre og de jobber fortsatt 2 og 2 på samme område.

Etter det gjør vi eventuelt noe leker hvis det er tid til det.

 

 Ungene har ikke fått prøve seg så mye i nedoverbakkedennevinterenogderforrrdetbrafordemåfåprøvdseglittpådet


De jobber 2 og 2 i stagget for å holde aktivitetsnivået så høyt som mulig med staffet. Hvis noe oppfrisking i teknikk trenges gjør vi det for å maksimalisere læring 


Hest og kjerre er en fin øvelse som tvinger ungene til å både samarbeide men også bruke teknikk. De holder seg også konstant aktive.

Det å leke på ski er en fin måte å holde seg aktiv på en morsom måte mef ski på beina

 

 skiløype

 skiutstyr

 

 

 

 Avslutter med ett par runder i løypen for å få roet ned hode og kropp og samtidig jobbe med teknikk 

 

 For å lære seg å gå på ski er det i hovedsak 1 ting som gjelder og det er å gå på ski. Det blir kanskje litt kjedelig og gå lenge og i tillegg er det noe nivåforskjell så derfor tar vi å går på start og slutt av økt.

tid

sted

tema

progresjon

begrunnelse

Mandag 13.02.23 klokka 18-19

 

Uke 7

Bevern

Innlæring teknikk

Blitt mer stabile på skøyte teknikk. Tørre å skli på skiene og ikke være redde for å falle

 

 

Være tålmodige

Vi har nå hatt 2 ganger med skøyting og ser mye fremgang.

Noe som kanskje stopper dem fra å gjøre fremgang er at de ikke tørr å prøve helt

Mandag 20.02.23 klokka 18-19

 

Uke 8

Bevern

Innlæring teknikk

Være ganske stabile på skøyteteknikk og få til å skli på skiene

 

Være tålmodige

For å lære seg å skøyte må man bare prøve å feile. Det er vanlig at det er vanskelig å holde balanse på en ski i starten.

Mandag 06.03.23 klokka 18-19

 

 

 

Uke 10

Bevern

Innlæring teknikk

Være ganske stabile på skøyteteknikk og få til å skli på skiene

 

Være tålmodige

For å lære seg å skøyte må man bare prøve å feile. Det er vanlig at det er vanskelig å holde balanse på en ski i starten. Når vi har hatt skøyteteknikk 5 ganger bør de starte å tørre å skli.

Men alle jobber i sitt eget tempo

Mandag 13.03.23 klokka 18-19

 

 

Uke 11

Bevern

Innlæring teknikk

Få til skøyteteknikk og tørre å sette litt tempo på skøytingen

 

Være tålmodige

. Når vi har hatt skøyteteknikk 6 ganger bør de starte å tørre å skli.

Men alle jobber i sitt eget tempo.

 

Her starter nok føret i bli litt dårlig så usikkert om ski fortsatt er mulig.

3 kommentarer:

 1. uke2
  denne økten var Damien på besøk.
  vi startet økten med å varme opp med å gå bort til hoveddelen av stadion der vi skulle være. der startet vi med noe aktivitet med de som var tidligere ute og satt de som kom litt senere i gang etterhvert. de 2 første tingene vi gjorde funket veldig bra. det var også gøy og se den raske fremgangen de hadde i både teknikk men også det de turte i nedoverbakke.
  etter de hadde prøvd seg i nedoverbakken startet de med hest og kjerre som også virket å funke bra. når vi skulle ha staffett tok det litt tid å få det igang så det var noe unødvendig surr med det. etter de hadde kommet i gang med staffet gikk det sånn noenlunde. det tok også litt tid å få de i gang med den siste leken men det virket som den var gøy og at den funket når de kom i gang

  SvarSlett
 2. uke 10
  denne økten gikk veldig bra.
  det var ikke så mange på trening så det var lett å holde kontroll
  vi startet økten på oppmøteplassen og gikk deretter bort til stadion. da lot vi ungene prøve seg frem i bakken igjen og denne gangen gikk det mye bedre en sist. det gikk nok bedre fordi vi både var færre, men også fordi ungene har lært noe. etter det tok vi en drikkepause før vi kjørte noen leker. vi hadde stiv heks og det funket veldig bra i starten når Hauk var den som jaget. det virket som at ungene hadde det veldig gøy når en voksen jaget og samtidig kunne man være strategisk med hvem man jaget for å passe på at alle holdt seg aktive. deretter lot vi en av ungene jage og de holdt på med dette frem til de trengte en til drikkepause. etter drikkepausen gjorde vi også noen runder for å jobbe med teknikk og helt til slutt tok de noen runder hvor de skulle gå opp og kjøre ned bakken, for å sette sammen alt de har lært. denne økten funket bra og det var lite tid uten aktivitet

  SvarSlett
 3. uke 12

  denne økten gikk veldig bra og det var siste økten våres med ungene.
  vi startet økten med å gå bort til stadion hvor vi holdt på med diverse aktiviteter i nedforkjøring. det har virket som ungene syntes å kjøre nedover er gøy og lærerikt så vi fortsatte med det den siste gangen også.

  på starten av året var det veldig mye ski på flatmark så jeg tror det var lurt og ha mye fokus på nedforkjøring på slutten. vi kjørte 2 varianter i nedforbakken og den første vi gjorde var slalom mellom pinner, dette funket bra og det gjorde vi frem til ungene trengte en drikkepause. etter det gjorde vi en annen variant hvor ungene måtte dukke under pinnene og dette funket veldig bra det også. denne økten funket veldig bra og det virket som ungene hadde det gøy og at de lærte samtidig. det vanskeligste med økten var å passe på at ungene ikke jukset med runden og tok en snarvei istedenfor å gjøre hele runden rundt.

  SvarSlett