Aktive Lokalsamfunn

mandag 7. april 2014

Treningsplan for uke 15

I morgen er siste håndballtrening med jentene, og derfor er hovedfokuset på leik og moro, samtidig som det er knyttet opp mot skuddtrening. Dette blir den siste treninga med jentene inne på parketten, før jeg skal være med å trene de i beach-håndball, i og med dette er nytt for de.

Håndballtrening rettet mot leikaktiviteter og teknikk

        

Navn:  Anna Sagvolden                               Dato: 07. 04. 14                                  Sted: Skrimhallen

Ferdighetsmål: De skal forbedre ferdighetene sine innenfor skudd, der de skal få prøve seg på ulike skudd og på ulike plasser.  
Kunnskapsmål: Vite hvordan man utfører ulike skudd.
Holdningsmål: Dette er øvelser som er veldig morsomme for å gjøre noe gøy og motiverende siste gang jeg har de, samtidig som det er knyttet opp til skuddøvelser i håndball.

Utstyr: Vester, baller, medisinball, trampoline og tjukkas

Tid
            
     Hva (innhold)

              Hvordan (organisering)
          
Hvorfor (begrunnelse)

Metode






30 min










OPPVARMING

Generell del:

Løpe inne i gangen.












De løper en runde ute før treningen starter inne. De som er skadet eller liknende kan varme opp inne i gangen eller på styrkerommet.



Man varmer opp av flere forskjellige grunner, der de viktigste grunnene er:

- For å få i gang blodgjennomstrømningen i kroppen

- For å øke motivasjonen

- For å hindre og forebygge skader

- For å øke prestasjonsevnen





Vis og forklar metoden








3-4 min

Uttøying:

 Diverse rolige tøyninger før spesiell del av følgende muskler:

1. Armstrekker
2. Knestrekker
3. Hofteleddsbøyer

Uttøying av musklene som nevnt ved siden av foregår på denne måten:

1. Løft hånden og legg den bak nakken, ta tak i albuen med den andre hånda og dra.
2. Løft benet bak og opp til rumpa, ta tak med hendene og press hoftene fremover.
3. Sett det ene beinet et stykke foran det andre, og strekk den andre bakover mens du bøyer kneet til beinet foran og presser fremover.


Jeg har valgt å tøye ut de musklene som kommer til å bli brukt mest til hovedaktiviteten. Dette gjør jeg fordi det forbereder muskler og bindevev på eventuelle strekkinger og for å forhindre andre skader.





Vis og forklar metoden



10 min











Spesiell del:

En håndballlek som kalles sjøslaget.











Jentene deles inn i to lag, der de skal stå bak hver sin strek med en medisinball i midten. Leken går ut på å treffe medisinballen med ballene, slik at den går mot motstandernes side. Når medisinballen er over en av linjene har det andre laget vunnet. Hvordan taktikk de legger opp innad i laget er åpent, men det er viktig at alle hele tiden er i bevegelse, enten om de skyter eller henter baller.

 
Dette er en morsom lek som gjør jentene både varme og engasjerte, i og med det er konkurranse. Her får de både løpt litt, samtidig som de også trener på presisjon av skudd.





Vis og forklar metoden




20 min








10 min









20 min

HOVEDDEL


Ulike skuddøvelser med trampoline







Skuddkonkurranse, jorda rundt.








Spille resten av treninga, med avblås til forbedring




Det blir satt fram en trampoline foran mål med en tjukkas. Jentene skal derfor hoppe på trampolina for så å avlevere et skudd før de lander. Her er det viktig å tilpasse farten og planlegge landingen, samtidig som også skuddet må være i fokus.



Alle starter på venstre ving, der de skal skyte en og en. De som scoorer går videre til neste posisjon, mens de som bommer blir stående. Hvis noen bommer tre ganger går de automatisk videre til neste. Den første som har scooret fra alle plassene vinner konkurransen.


Spille som i vanlig kamp, der dommeren (jeg) blåser av hvis det trengs for forbedring.



Dette er en øvelse jentene har ønsket lenge og som de er svært motiverte for. I tillegg er den relatert til hoppskudd i håndball, der både sats, skudd og landing er sentrale faktorer.



Dette er en morsom konkurranse som gir øvelse i skudd fra alle posisjoner, noe som er viktig for å mestre de ulike plassene på banen.




Dette er forberedelse til kampsituasjoner, altså for å forbedre spillet deres.




Forklar og vis metoden







Forklar og vis metoden








Oppgavestyrt og forklar og vis metoden





5 min

UTTØYING

Avslutter økta med rolig tøying av musklene som er blitt brukt.
Dette er passiv tøyning med hold og slipp metoden.

Knestrekkerne: Stå på et bein med det andre bøyd. Ta tak i foten på det bøyde beinet, press hælen mot setet og før kneet tilbake. Samtidig skyver du hofta fram og skuldrene tilbake. Still deg sidelengs med armen strekt ut inntil en vegg og press forover.

Ankelstrekkerne: Sett underdelen av foten din inntil en vegg og press den fremover for å få tyngden på det beinet.

Armbøyerne: Still deg sidelengs med armen strekt ut inntil en vegg og press brystet fremover mens du dreier kroppen uten å flytte hånda.

Innoverførerne i hofteleddet: Sitt med føttene sammen, knærne godt bøyd og rett rygg. Press knærne utover. Hjelp gjerne til med armene.

Deltamuskelen, fremre og bakre del: Løft den ene armen med bøyd albueledd opp til den er på høyde med skulderen. Ta tak i albuen med den andre armen og trekk den løftende armen inn foran kroppen. Hold igjen skuldra.


Det er viktig å tøye ut for å trappe ned en treningsøkt. Det bidrar også til god restitusjon, og det gjør at faren for skader minsker. Det er derfor viktig å fokusere på muskler du har brukt når du tøyer ut.



Vis og forklar metoden


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar