Aktive Lokalsamfunn

lørdag 3. februar 2024

Øktplan uke 2 - Julie - IL Skrim Ski - Lyseblå gruppe

 Øktplan for uke 2

Hva: skitrening

Hvor: Heistadmoen skistadion

Hvem: Lyseblå gruppe, 2.klassinger

Når: 18.00-19.00

Utstyr: kjegler, porter, stav, erteposer, vester, ertepose, rockering

Mål: Utvikle barnas koordinasjon og kroppsbeherskelse på ski gjennom hinderløyper.

Delmål: utfordre den aerobe utholdenheten til barna, og samarbeidsevnene deres.
 

Tid

Øvelse/Hva

Organisering/Hvordan

Hvorfor/Husk

Metode

15min

Generell del

 

 

 

 

 

 

 

 

Tannbørsten kommer

 Er en haien kommer-variant. Spør og plukker ut 2 til å være tannbørster.

Tannbørstene står i midten på et avgrenset område.  De andre deltagerne deles opp i 4 godterislag og står i hvert sitt hjørne. Instruktør sier hvilke godterier som skal ut og løpe. Disse skal da sirkle rundt tannbørsten. Jeg roper plutselig "tannbørsten kommer" og da skal tannbørstene ta så mange godteri dem kan mens godteriene rømmer tilbake til sitt hjørne.

Barna synes det er gøy med litt nye varianter av ting. Ved å ha tannbørsten i stedenfor vanlig haien kommer, blir det noe nytt men fortsatt kjent øvelse. Barna synes det er gøy å  få velge godteri-navn.

 I tillegg er leken en fin inngang til hoveddelen. De får opp kroppstemperaturen (og sjekker av delmålet), i tillegg til at det er en lek som krever kropppsbeherskelse og koordinasjon for å unngå å bli tatt.

Vise og forklar

15min

Spesiell del

 

Terningstaffet med sikksakk

 

 

 

Deler dem inn i 3-4 lag (spørs antallet barn). Hvert lag har en terning, og en kjegleløype satt opp foran seg. Som illustrert på tegningen under, er det tre ulike muligheter de kan gå løypa på. Felles for alle alternativene er at man går vanlig tilbake.  Dersom de får 1 eller 2, må de gå slalåm gjennom kjeglene. Får de 3 eller 4 går de baklengs (ved siden av kjeglene). Får de 5 eller 6 kan de gå vanlig rett frem begge veier. Gjør først noen runder med øving, men deretter en liten konkurranse med førstemann til å ha hele laget gjennomført 2 ganger hver.

Terningstsafett er også en lek barna har vist entusiasme for. Ved å ha ulike elementer får de øvd på koordinasjonen sin, i tillegg til å bli gode på skyvene. Grunnen til at jeg velger at man skal gå baklengs tilbake uansett, er for å unngå at det blir for ujevnt mellom lagene + mer variert.

PS: kan hende jeg fjerner baklengs hvis det blir for vanskelig --> da blir det slalåm 1,2,3 og vanlig 4,5,6. Være forberedt på endringer.

Vise og forklar

                            

30min

Hoveddel

 

Hinderløype ned bakke

 

Setter opp mange hindre ned bakken fra pumpehuset. Starter med sikksakk-kjøring gjennom kjegler/porter. Videre blir det noe de skal dukke under, og så hoppe over noe. Etter det mer sikksakk mellom kjegler. I enden av hinderløypa er det en rockering som de skal kaste erteposer i. Når man har fullført en runde går man opp igjen inntil kanten på høyre side.

Hjelpetrener (og jeg) passer på å flytte på utstyret, samt for eksempel endre høyden på ting for individuell tilpasning. I introduksjonen er jeg nøye på at dersom noe er veldig ubehagelig kan man svinge unna, men at det er fint å utfordre seg selv! Ta det i sitt eget tempo. Etter hvert sier jeg de kan kjøre sammen to og to, noe som setter inn samarbeid og øker vanskelighetsgraden. Fint med ulike elementer så det ikke blir kjedelig.

 

 

Hinderløype ned bakke er  lekpreget trening som utfordrer barnas koordinasjon, balanse og smidighet. I tillegg blir delmålet for aerob utholdenhet gjennomført da de får puls av å gå opp bakken igjen. I tillegg for de utfordret samarbeid når de skal to og to sammen. For å få inn indidualiseringsprinsippet er jeg nøye på å lytte til hver enkelt og justere for eksempel opp/ned hinderet de skal dukke under, etter vanskelighetsgraden de ønsker og trenger

Induktiv: Situasjonsbestemt metode (+ litt vise og forklar)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar