Aktive Lokalsamfunn

mandag 8. desember 2014

Øktplan 09.12.14

Her er øktplanen for 3. klasse på Gamlegrendåsen skole 09.12.14. Denne økten skal vi fokusere på skuddferdigheter.

ØKTPLAN

NAVN: Matias Save                                                                                                                        DATO: 09.12.14

SKOLE/STED: Gamlegrendåsen skole

TID: 15.30 – 16.30

ALDER: 10-11 år

ANTALL: 18 elever

MÅL FOR ØKTA: Øve inn grunnleggende basketballferdigheter, lære litt regler, ha det moro.

FERDIGHETSMÅL: bedre øye-hånd-koordinasjon i form av ballbehandling, bedre skuddteknikk.

KUNNSKAPSMÅL: lære grunnleggende prinsipper.

HOLDNINGSMÅL: lære de å vise respekt og spille på en ordentlig måte.

UTSTYR: Basketballer, rokkeringer
TID/Utstyr
Hva
Hvordan
Hvorfor
Metode

8 min
BasketballerOppvarming
-Stiv heks

-Ballen i lufta


-Én har den, uten ball, mens resten har ball og prøver ikke å bli tatt. Blir man tatt må man stå med ballen over hodet og spredde bein. For å bli fri, må en annen elev sprette ballen mellom beina på den som er tatt.

-Alle skal ha en ball hver og kaste den opp i lufta. Mens ballen er i lufta får de forskjellige utfordringer. De skal enten snurre 360°, klappe i hendene, fange ballen i luften. Det kan også være en kombinasjon av disse utfordringene.
Bli varme slik at overgangen fra hvile til arbeid blir gradvis.

Få ballfølelse.
Vise og forklare

42 min
Basketballer

Rokkeringer
Hoveddel
-Skuddøvelse


-Ringlek


-Bingo/5-spot
-Spill
-Alle skal være i par og starter på midtbanen. Den første ut skal først løpe til den ene kurven og skyte eller legge lay-up for så å løpe til den andre kurven og gjøre det samme. Når det er gjort skal spilleren med ballen sentre den til den andre i paret så han/hun kan gjøre det samme. Denne leken følger et poengsystem som blir brukt og gjort til konkurranse.

-Elevene deles inn i 4 grupper og alle gruppene skal stelle seg i en rekke hver. Førstemann i gruppene skal sprette ballen fram til ringer med forskjellige farger som ligger med forskjellig avstand til kurven. De forskjellige fargene gir forskjellig antall poeng. Når elevene treffer mens de står i en ring, tar de ringen med seg tilbake til gruppa og det er nestemann sin tur. Når alle ringene er samlet inn skal lagene telle opp poengene sine. De som har flest poeng vinner.

-To grupper på hver kurv. Står i en rekke med skyting fra baseline, deretter albuen, straffa, motsatt albue og baseline. Egen retur og sentre til nestemann i køen. Deretter stille seg bakerst i køen. Fem treff fra hver spot. Første gruppe til å fullføre vinner.

-Spille på full bane.
For å øve inn grunnleggende basketballferdigheter

Bedre skuddferdighetene

Bedre ballkontrollen

Ha det moro
Vise og forklare

10 min
Avslutning
-bompball
-Alle står på en rekke. Førstemann og andremann har ball. Om man treffer, stiller man seg bakerst i køen, men hvis den bak deg treffer før deg, er man ute. Vinneren er sistemann som står igjen.
-Venne seg til konkurranse
Vise og forklare

2 kommentarer:

  1. Da var siste treningen før jul overstått. I dag var det bare 9 elever der, siden 3b hadde juleavslutning. Økten gikk bra og vi hadde mange morsomme leker, samt litt spill på slutten. Jeg håper mange melder seg på til neste år også. God Jul!

    SvarSlett
  2. Matias du var veldig flink, du fungerte veldig bra som leder og deltaker og viste en stor fremgang. Håper og tror at mange skal melde seg på basket etter juleferie.

    SvarSlett