Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 16. januar 2024

Carmen, øktplan uke 2

 


Hva

Hvordan

Hvorfor

Metode

Dansestopp

Setter på en sang som jeg vet at elevene kjenner godt. Forklarer leken, og lærer dem at de skal danse fritt rundt i rommet, og når musikken stopper må de stå HELT stille.

 

Motivet med denne leken er ikke å eliminere barna og skape konkurranse, men å forbedre deres reaksjonsevne og lære de å ta imot introduksjoner. De skal forstå sammenheng mellom stopp og når musikken tar slutt

Barna elsker å danse, og syntes det er kjempe gøy. Leken viser bevegelsesglede og forbedrer elevenes kroppskontroll i de motoriske bevegelsene.

 

Jeg velger å ikke ha konkurranse i denne leken for at ikke barna skal føle på rangering. Neste lek er konkurranse preget, og jeg synes derfor det er viktig å lære dem at man ikke alltid må kåre en vinner i lek.

Situasjonsbestemt

Stol leken

Setter opp stoler uten rygg på en rekke. Barna skal gå på rekke etter hverandre rundt stolene mens jeg spiller musikk. Når musikken stopper må barna sette seg ned på en stol. Underveis i leken elimineres en og en stol, slik at det er et barn som ikke får en stol å sitte på. Dette barnet er ute av leken

Gjennom leken lærer barna å håndtere seire og nederlag på en sunn måte. De lærer også å takle stress og press.

 

 

 

Oppgavestyrt

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar