Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 5. desember 2023

Periodeplan uke 46 til 51, Skrim håndball Jenter 2012, Cecilia

  

Mål for perioden: Jobbe med ulike ferdigheter som skal bedre samspillet i håndball og utvikle grunnleggende målvakt-egenskaper for å kunne prestere bedre på kamp.

 

Uke/dato

Sted/tidspunkt

Tema/mål

Progresjon

Begrunnelse/kommentar

46

 

 

 

Dag: Tirsdag 14. november

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

Trene på finter og skudd gjennom ulike former for spill.

Gå videre med det vi trente på under forrige økt, og prøve å trene på å bruke finter og plassere skudd i spill.

Det er viktig at spillerne klarer å bruke det de har lært på trening også i spill. Derfor vil vi i denne økta gå gjennom hva vi lærte under forrige økt, og bruke spillrelaterte øvelser til å forbedre teknikk og utførelse.

47

 

 

 

Dag: Tirsdag 21. november

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

Jobbe med pådrag og viderespill gjennom spillrelaterte øvelser.

Jobbe med å komme i fart med ball og se muligheter. Bruke mulighetene til å få overtall.

Håndball er en lagidrett der det er viktig å se medspillerne sine. For å få et overtall, må man være raske og komme i fart, og bruke kort tid på å tenke over handlingene sine. Jeg ser at det er en del av jentene som sliter med å komme i fart, samt at de bruker lang tid før de utfører en handling. Derfor er dette noe vi må jobbe med.

48

 

 

 

Dag: Tirsdag 28. november

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

Keeper-trening

Gå gjennom plassering i mål, ulike tips til hvordan man skal møte og redde ballen, og trene på reaksjon.

Lære hvordan man skal stå i mål i forhold til hvilke posisjoner skuddet kommer fra, hva man bær gjøre når man redder ballen, og hvordan man skal møte ballen ved for eksempel kontring.

Jentene har denne sesongen begynt med keepere som ikke blir med ut i angrep. Derfor er det tenkt at de skal begynne med faste keepere. Disse trenger innlæring i grunnleggende ferdigheter for en målvakt, for å kunne klare å redde mål. I tillegg er det viktig at keeperne også blir prioritert på trening selv om de er mindretall og ikke bare utespillerne.

49

 

 

 

Dag: Tirsdag 5. desember

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

Siste økt

Bygge videre på det vi har jobbet med på trening gjennom spill.

Bruke det vi har trent på i spill, og sette det sammen (gode pasninger og mottak, finter og plassering av skudd, pådrag og viderespill) for å kunne spille bra som et lag.

For å kunne prestere bra under kamp, så er det viktig å trene på å spille kamp og øve på ting gjennom kamp på trening. Da blir det rom for å prøve og feile, i tillegg til at det vil oppstå lignende situasjoner som i kamp.

50

 

 

 

Dag: Tirsdag 12. desember

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

Ekstra: utespiller-trening

Bygge videre på pådrag og viderespill og se muligheter for seg selv og andre posisjoner.

Jobbe med å komme i fart, se muligheter både for seg selv og andre, og kaste gode pasninger. Komme ut fra 9-meteren igjen for å få oversikt og igjen kunne komme i fart og skape rom.

For å spille bra som et lag og få muligheter på mål er det viktig å ha trent på pådrag og viderespill. Flere av jentene sliter fortsatt litt med å spille effektivt, komme i fart og komme tilbake igjen etter pådrag.

51

Dag: Tirsdag 19. desember

Klokken: 17.30-19.00

Sted: Skrimhallen

Ekstra: Keeper-trening

Trene på å redde skudd fra ulike vinkler, kontrings-skudd og straffer. Se spillernes arm og hvor de tenker å plassere ballen. Trene på å vente til skuddet kommer før man beveger seg.

Utvikle ferdighetene sine  ved å trene på å redde vanskeligere skudd, og få bedre erfaring med posisjonering til disse skuddene for at de skal bli enklere å redde. Jobbe med å se angrepsspillerne, ballbane og hvor skuddene kommer, og vente med å flytte på seg til skuddet kommer.

For å bli en god keeper er det viktig å vite hvordan man skal redde litt vanskeligere skudd. Det er viktig å være oppmerksom og forutse hvor skudd kommer.

6 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Uke 46
  Denne økta gjorde jeg det jeg egentlig hadde planlagt for uke 45. vi jobbet videre med finter, der vi hadde noen finteøvelser på starten, også en del spill på slutten. Denne økta prøvde jeg å legge litt mer fokus på skuddplassering i tillegg. Jeg synes økta gikk veldig bra, og jentene var veldig flinke til å høre etter og gjøre som de fikk beskjed om. Jeg så også at de fleste begynte å få til finter ganske bra, selv om noen fortsatt sliter litt. I oppvarminga valgte jeg å bytte ut "spill på kurver" med hauk og due med ball siden vi hadde hatt spill på kurver en del før.

  SvarSlett
 3. Uke 47
  Denne økta jobbet vi med pådrag og viderespill. Jentene var veldig flinke i dag også, og mange av dem begynner å skjønne det at dem skal komme fram i fart for å trekke på seg spillere og lage rom for de andre posisjonene, men noen sliter fortsatt litt med å komme tilbake igjen for å få oversikt og være klar til nytt pådrag. Dette er derfor noe vi må jobbe mer med. Generelt så synes jeg fokuset på treninga var veldig fra og jentene hadde veldig bra intensitet på trening. Hege Pernille var og så på treninga, så vi fikk tatt en prat etter og jeg fikk noen konstruktive tilbakemeldinger på økta og hva jeg kan gjøre for at de fremtidige øktene skal bli bedre.

  SvarSlett
 4. Uke 48
  Denne dagen var jeg hjemme med korona og møtte derfor ikke opp på trening. Flytter derfor planen for denne økta til uke 49.

  SvarSlett
 5. uke 49
  Denne økta hadde jeg keeper-trening med 3 av jentene. Vi begynte med felles oppvarming som jeg styrte, også tok jeg keeperne litt til sides etter hvert. Vi gikk gjennom hvordan man skal plassere seg på ulike skudd, og hvordan man skal redde ballen oppe og nede. Etter det hadde vi noen keeperøvelser som gikk på fotarbeid, reaksjon og skyv, før vi gikk over på litt skudd fra posisjoner og spill. Vi var ikke så mange på trening, så vi spilte på et mål, og byttet på hvem som stod i mål. Alt i alt synes jeg treninga gikk veldig bra, og jeg synes målvaktene gjorde en veldig god jobb selv om de ikke hadde så mye erfaring fra tidligere. Fra mitt synspunkt så det ut som at de skjønte mer hvordan de skulle stå, og lærte en del nytt.

  SvarSlett
 6. Uke 50
  Jeg skulle egentlig ha siste økt i dag med mye spill, men det var kun 5 påmeldte til trening. Dette førte til at hovedtrener valgte å avlyse treninga.

  SvarSlett