Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 26. april 2022

Økt 17. Uke 11. Vestfossen Allidrett. Benjamin Høgvoll

 

Øktplan

                                                                                                                           

Dagens aktivitet (idrett): Allidrett - Hinderløype                                                                                                     Navn: Benjamin Høgvoll

Dato: 14.03.2022

                                                                                                                                                                  Klasse: 3IDB

Mål for økten: Fortsette å bli kjent med gruppa og ha det gøy med aktivitet og leik

 

 

 

Varighet (tid)

Hva (Innhold)

Hvordan (organisering)

Hvorfor (begrunnelse)

Metode/merknad 

Oppvarming:

15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nappe hale

Øvelsesutvalg

 

 

 

Jeg deler ut et bånd til hver av barna som de skal feste i buksa/ shortsen, bare så det ikke detter ut, det skal være synlig og lett å få tak i. Alle skal da spre seg i gymsalen og prøve å løpe rundt å ta halene til alle de andre. Etter rundt 5 minutter tar vi en pause og teller opp haler, den som hadde flest haler er vinneren.

 

Dette gjør vi for å få en morsom start på økta. Dette er en lek som barna er veldig glad i. Leken er fin som oppvarming fordi det er mye løping og bevegelse som bidrar til at barna blir varme

 

 

Oppdagende læring

 

Hoveddelen:

30 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hinderløype

 

Et bilde som inneholder tekst, tavle

Automatisk generert beskrivelse

 

 

Jeg setter ut en hinderløype hvor det totalt er 7 ulike hindre som skal utføres. Det første hinderet er å hinke på teppefiller, fram til man kommer til bommen der man skal balansere mellom to bommer (hvis det ikke er bom i hallen så kan de klatre langs en klatrevegg, og hoppe ned på en tjukkas i den andre enden), når de har gått over bommen så er det opp å klatre i et tau så langt de klarer, her vil det også ligge en tjukkas under i tilfelle de skulle falle. Etter tauet så er det å krype under eller hoppe over noen hindre. Så skal de klatre bortover to benker som står parallelt med hverandre, til de kommer til et springbrett hvor de skal hoppe over på en tjukkas. Det siste hinderet er å trille en ball oppover en benk som er festet i ribbeveggen, ta med seg ballen over til den andre siden av ribbeveggen og gå ned en annen benk som også er festet i veggen mens man balanserer ballen på hodet.

 

Vi har hinderløype fordi det er en morsom måte å være i aktivitet på. For barna er hinderløype en fin måte å prøve seg på flere ulike øvelser som utfordrer dem på ulike måter. 

 

 

Oppdagende læring

 

Avslutning:

10 min

 

Haien kommer

Oppvarming til volleyball – Undervisningsopplegg for volleyball

 

 

 

Jeg utpeker en annen av barna som skal være hai sammen med meg, resten blir delt inn i 3 eller 4 grupper som står i trekant eller firkant rundt haiene som står i midten. Gruppene velger et «lagnavn» som f.eks. gullfisk eller sjøhest. Haiene roper ut en og en gruppe som skal ut og løpe i ring rundt haiene, helt til haiene bestemmer seg for å rope «haien kommer!» da skal alle løpe så fort de klarer tilbake til basene sine hvor de er trygge. Blir man tatt blir man til en hai, dette fortsetter helt til det bare er en eller ingen igjen.

 

Vi gjør dette fordi det er en morsom avslutning på økta, barna syntes dette er en morsom lek, og de må jobbe med seg selv for å klare og følge med på når de må stoppe. Dette var også noe barna selv spurte om vi kunne ha.

 

Oppdagende læring

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar