Aktive Lokalsamfunn

tirsdag 26. april 2022

Økt 16. Uke 10. Vestfossen Allidrett. Benjamin Høgvoll

 

Øktplan

                                                                                                                           

Dagens aktivitet (idrett): Allidrett - Hinderløype                                                                                                     Navn: Benjamin Høgvoll

Dato: 07.03.2022

                                                                                                                                                                  Klasse: 3IDB

Mål for økten: Fortsette å bli kjent med gruppa og ha det gøy med aktivitet og leik

 

 

Varighet (tid)

Hva (Innhold)

Hvordan (organisering)

Hvorfor (begrunnelse)

Metode/merknad 

Oppvarming:

15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hauk og due

 

Øvelser i innebandy - ballkontroll - Kroppsøving (vg3) (LK06) - NDLA

 

 

Jeg plukker ut en som skal være hauk, han/henne skal prøve og ta så mange som mulig av duene hver runde. Blir man tatt av en hauk blir man også hauk. Dette gjøres til det er en eller ingen duer igjen. 

Alle duene står samlet på den ene siden av hallen (vi bruker bare halve gymsalen for å korte ned avstandene litt), jeg som er duemor står på den andre siden. I midten står hauken(e). Jeg roper «Alle mine duer kom hjem fra fjellet!», roper jeg til bara, så svarer de, «Vi tørr ikke!», til slutt roper jeg «Kom allikevel!».

 

Dette gjør vi for å få en morsom start på økta. Dette er en lek som barna er veldig glad i. Leken er fin som oppvarming fordi det er mye løping og bevegelse som bidrar til at barna blir varme

 

 

Oppdagende læring

 

Hoveddelen:

30 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hinderløype

 

 

 

Jeg setter ut en hinderløype hvor det totalt er 7 ulike hindre som skal utføres. Det første hinderet er å hinke på teppefiller, fram til man kommer til bommen der man skal balansere mellom to bommer (hvis det ikke er bom i hallen så kan de klatre langs en klatrevegg, og hoppe ned på en tjukkas i den andre enden), når de har gått over bommen så er det opp å klatre i et tau så langt de klarer, her vil det også ligge en tjukkas under i tilfelle de skulle falle. Etter tauet så er det å krype under eller hoppe over noen hindre. Så skal de klatre bortover to benker som står parallelt med hverandre, til de kommer til et springbrett hvor de skal hoppe over på en tjukkas. Det siste hinderet er å trille en ball oppover en benk som er festet i ribbeveggen, ta med seg ballen over til den andre siden av ribbeveggen og gå ned en annen benk som også er festet i veggen mens man balanserer ballen på hodet.

 

Vi har hinderløype fordi det er en morsom måte å være i aktivitet på. For barna er hinderløype en fin måte å prøve seg på flere ulike øvelser som utfordrer dem på ulike måter. 

 

 

Oppdagende læring

 

Avslutning:

10 min

 

Rødt lys

 

 

Rødt lys | Aktivitetskassen

 

Barna står på en linje langs en vegg, jeg plasserer meg midt på cirka 20 meter foran dem. Når jeg står med ryggen til roper jeg «grønt, rødt, lys!». Barna kan bare bevege seg mens jeg står med ryggen mot dem, og hvis jeg ser bevegelser hos noen av dem, må de gå tilbake til startstreken og prøve på nytt. Den første som kommer seg usett bort til meg vinner, det er nå denne personens tur til å stå der oppe.

 

Vi gjør dette fordi det er en morsom avslutning på økta, barna syntes dette er en morsom lek, og de må jobbe med seg selv for å klare og følge med på når de må stoppe.

 

Oppdagende læring

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar