Aktive Lokalsamfunn

torsdag 11. april 2019

Nora K. Svømmeskolen Delfinkurs 11.04.2019 (Økt 13/14)


11.april
Uke 15
Økt 13/14

Hovedtrener: Nora Kittelsen
Målgruppe: Barn 8-10 år (delfinparti)
Utstyr: Plate, pullboy
Dato: Hver torsdag (11.april)
Sted: Kongsberg Svømmehall
Tid: 60min (16:00-17:00)
Mål: Svømme med klærTid
Hva
Hvordan
Hvorfor
5 min
Oppstart
Hilse, opprop.

Denne oppstarten er helt fast og har blitt en kjent rutine for svømmerne. Dette er viktig for å gjøre de mentalt klare for økta. Vanligvis har mange hatt det travelt på vei til svømming, for så tull og tøys i garderoben - og er vanligvis ganske lite rolige ved oppmøte. Når vi da har gått gjennom denne rutinen og skal hoppe i vannet, er de i mye større grad klare for økten.

15 min
Svømme med klær
Alle sitter på kanten av bassenget med beina i vannet. Hopper uti en etter en, med godt mellomrom og skal svømme en lengde over til andre siden iført klærne. Når de kommer til dypet skal de ta av seg klærne uten hjelp.

Dette er et delmål til delfin-kurset, og noe vi gjør som en bit av et livredningsopplegg. Poenget er at de skal bli bevisste hvordan det kjennes å ha på seg klær i vannet.
Kan hende vi bruker lenger tid på denne sekvensen, kommer an på hvor mange som har lyst til å svømme mer med klær.

15 min
Repetisjon.
5 min per sv.art
Rygg (5 min)
25m R bein armer nede
25m R bein armer pil
50m R sammensatt rolig

Crawl (5 min)
25m CR bein armer nede
25m CR bein armer pil
50m CR bein plate
50m CR sammensatt rolig

Bryst (5 min)
50m BR bein armer nede, pust+bein
50m BR bein plate
50m BR sammensatt rolig, fokus glifase
Det som skjer i kroppen når vi varmer opp er at der skjer en økning i reaksjonevnen, konsentrasjonsevnen og motivasjonen til å trene. Oksygen blir transportert rundt i kroppen raskere, og transporten av næringsstoffer ut til musklene går raskere. Nerveimpulsene og de kjemiske reaksjonene i kroppen er mer alerte. Muskler, ledd, senere og bindevev blir smidigere, noe som forebygger skader.

Dette opplegget liker jeg å bruke på dette nivået på svømmeskolen. Det er allsidig og variert. Alt er ting de kan og er trygge på, og per svømmeart får jeg inn en økning i vanskelighetsgrad og intensitet. Vi får både repetert det de allerede har lært, så de har det friskt i minne på starten av hver svømmetrening - og de er fysisk og mentalt klare for svømmingen uavhengig av hva vi skal ha fokus på akkurat den økten.
I dag blir dette hovedopplegget i og med at vi må bruke litt tid på svømming med klær. Legger på noen flere lengder per svømmeart.


15 min
Stuping ++
3x stup+25 hver.
Alltid stuping i løpet av en trening, viktig å holde det vedlike.

5 min
Fribading
De siste minuttene til å gjøre hva de vil.
Gleder seg til neste svømming etter fribading hver gang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar