Aktive Lokalsamfunn

onsdag 28. april 2021

Økt 21 uke 17 BKMiners j08/09 KatrineFB - Vurderingsøkt

 Navn: Katrine Flatin Bartos

Dato: Torsdag 29.4-21

Sted: Kongsberghallen

Tid: 16:30-17:45

Mål: at de blir mer fokuserte i det de gjør, og at de blir flinkere i spillsituasjoner - forsvar spesielt

Målgruppe: Jenter 08/09

Utstyr: Basketballer (jentene skal ha med selv), kjegler, stol, stikkball

Ferdighetsmål: At jentene skal utvikle angreps og forsvars ferdigheter

Kunnskapsmål: Lære om ulike regler samt samarbeid seg imellom

Holdningsmål: At jentene følger Fair Play prinsippet og gjør så godt de kan (innsats) Og så klart at de har det gøy. Ønsker også at de respekterer meg som trener og følger mer med når jeg forklarer øvelser

 

Merknad: Grunnet corona har jeg ikke fått trent jentene på en god stund og de har mest sannsynlig glemt en del av teknikker vi har lært osv. Dette må jeg bare se på under økta.

 

I planen er det også medregnet tid til rydding, drikkepauser osv.

 

 

TID

HVA

HVORDAN

HVORFOR

METODE/KOMMENTAR

10-15 min

Generell oppvarming:

Stikkball 

 

 Slik som vi pleier - med spensthopp, situps eller å danse i 10 sekunder som "straff" dersom man blir skutt

Aktivisering blir stor og de blir varme i hele kroppen.

 

Hender fokuset glir ut, men jeg prøver å ikke være for streng samtidig som jeg ikke skal være for "slapp"

Oppgavestyrt - jeg gir dem en oppgave med premisser de må forholde seg til men kan løse det innenfor disse

 

Ca 10-15 min

S-del:

Rullatoren

Ett barn på hver side av meg som står i midten. Skal være avstand. Jeg skal stå bak dem så de ikke ser meg eller ballen. Jeg kaster eller triller ballen nedover midten. Når barna får øye på ballen skal de løpe og ta den. Den som tar den først er i angrep og den andre i forsvar. 1 avslutning på kurv så neste par.

 

For at de lærer seg å handle i en pressa situasjon. De må øve på å bli trygge i en mot en situasjoner som ofte oppstår. Er en fin øvelse hvor de må handle raskt og de må være fokuserte. Tenker også at når vi har hatt om forsvar så kanskje de spiller bedre forsvar i denne øvelsen og tenker mer over det. 

 

Kjører denne s-delen fordi de trenger å øve på både angrep og forsvar og det er en kamp-lik situasjon som ofte oppstår i basketball

 

Vis og forklar

Ca 25-30 min

Hoveddelen:

 

1: Hinderløype-kappløp - 10/15 min

 

 

 

 

2: spill over hele banen/på en kurv (se an antall barn) - 10/15 min

 

 

 

  

 1: jeg lager en bane med 4 stoler totalt, 2 stoler per bane. (2 baner og 2 barn mot hverandre) den første stolen er starten hvor de skal starte bak stolen, løpe rundt til andre siden, sette seg ned og reise seg opp 4 ganger, deretter løpe videre bortover gulvet og velte 3 kjegler - alle må ligge nede og de skal veltes med hånda, deretter kommer de til en ny stol hvor de skal sette seg ned, deretter skal de løpe rundt stolen 3 hele ganger, etter det igjen er det førstemann til å ta ballen som ligger et stykke lenger bort ved kurven, den som tar ballen først er i angrep og den andre i forsvar. det er kun 1 skuddforsøk på kurven før de neste duellantene skal ut.

 

Kanskje jeg også endrer litt på løypa etter hvert - kanskje med innspill fra barna

 

 

 

2: Deler de likt i to lag. Spiller over hele banen/en kurv. Teller poeng - 1 poeng per scoring. Kanskje spille kamper på førstemann til 2 scoringer og så bytte lag.

 

 Hinderløypa har jeg satt sammen etter innspill fra forrige vurdering i prosjektet at det er gøy å variere og lage morsomme ting som hinderløyper. Dette synes jeg er viktig og smart fordi det gjør at barna trener ubevisst på flere viktige faktorer i basketball. Som for eksempel å handle i pressa situasjoner, å ha riktig spenningsnivå i forhold til konkurranseinstinkt, koordinasjon, evnen til å huske og ta i mot instrukser, skudd osv. og det gir hvertfall noen av barna som elsker øvelsen stor motivasjon

 

 

Vi spiller fordi det er det barna kommer for å gjøre. Det er også viktig å øve på det så de blir flinkere i spillsammenhenger.

 

 Oppgavestyrt

10-15 min

Avslutning:

 

Tøying ca 5/10 min

 

Tøying: Setter meg i en sirkel med de. Jeg gjør øvelser og de hermer.

Øvelser: tøye lysk, tøye framside lår, tøye leggene, tøye skuldre, tøye armer (elefant).  Holdetid: 30 sekunder per side.

 

Holder på sånn til treninga er ferdig

 

 

  

Tøying: får avsluttet på en ryddig måte samtidig som vi kan snakke sammen om økta. (da får jeg en tilbakemelding også) også fordi vi tøyer viktige muskelgrupper som er brukt under økten.

 

Muskelgrupper: quadriceps, store skuldermuskelen, hofteleddstrekker, stor leggmuskel/soleus, triceps.

Apemetode

 

1 kommentar:

  1. gjorde en del av refleksjonen sammen med lærer på treninga, men oppsummerer. jeg synes økta gikk fint og heldigvis kom mange av barna idag. dermed kunne vi gjøre fine øvelser som jeg synes gikk etter planen, selv om gjengen er veldig ufokusert og tullete med hverandre. likevel synes jeg jeg balanserte det fint med å være streng og ikke. alt i alt var det en fin trening og denne gangen var vi også veldig flinke til å holde tiden. jeg er veldig fornøyd

    SvarSlett